Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Brian Eno – “Everything’s on the Up with the Tories”

Brian Eno is een absolute legende in de muziekwereld. Deze producer en muzikant werkte al aan zodanig veel projecten mee dat Wikipedia enkel een ‘gedeeltelijke discografie’ in de aanbieding heeft en ook wij verdwalen in het complete overzicht. Eno gaat al lang mee, want nog voor de eeuwwisseling verschenen samenwerkingen met collegalegendes als David Bowie en David Byrne, maar Eno heeft ook solowerk in de aanbieding. Daarvan krijgen we met “Everything’s on the Up with the Tories” een maatschappijkritisch nieuw nummertje, waarvan alle inkomsten naar de daklozen gaan. Het doel is dus zeker en vast nobel, maar voor muzikale hoogstandjes verwijzen we je door naar ouder werk.

“Everything’s on the Up with the Tories” is geen minimale of elektronisch getinte creatie zoals we het gewend zijn van de man. Het is een basic nummer dat levendigheid en het bouncen tussen zeer eenvoudige tonen verkiest boven schoonheid. De melodie kan je enorm snel meezingen en dat zal zeker geen toeval zijn. Hoe meer mensen Eno’s felle maatschappijkritiek mee kunnen scanderen, hoe beter natuurlijk. De kloof tussen rijk en arm, de privatisering van de gezondheidszorg en de Brexit komen allemaal aan bod en het is meer dan duidelijk dat Eno de conservatieven een grondige schop onder de kont wil geven. ‘It’s a government from hell’ wordt zonder gêne gezongen boven al de luchtige klankjes die het geheel hun satirekantje geven. Iets muzikaal wereldschokkends als Before And After Science leek nog nooit zo ver weg, maar Eno is alvast goed bezig om de wereld op een andere manier te schokken met zijn “Everything’s on the Up with the Tories”.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

10 december 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief