Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Pollydox – “Anti-dust”

Dat punk nog niet dood is, wisten we al langer dan vandaag. De jongens van Pollydox bewijzen dit maar al te graag. De band afkomstig uit Oost-Vlaanderen is een relatief nieuw fenomeen in de muziekwereld. Sinds maart dit jaar proberen Milan, Aaron, Steven en Sean een eigen verhaal naar succes uit te schrijven. Met een paar passages in lokale cafés op de teller, kunnen we zeggen dat ze net een tikkeltje bekender zijn dan onbekend. Na wat liveopnames, brengen ze nu hun eerste single “Anti-dust” uit. Meteen duiden ze ons op het gebruik van alles wat luid en hard is. Niet verwonderlijk dat ze zichzelf omschrijven als een groep vrienden die niet luistert en z’n eigen ding doet.

Meteen bij de intro voelen we dat het geen katjes zijn om zonder handschoenen aan te pakken. Steven en Aaron gaan aan het werk met hun ruige, maar toch verzorgde snaarwerk. Sean volgt met zijn gedrum en voorziet zo de breakdown van het lied. Het diepe stemgeluid van Milan maakt dan weer dat het echte punkgevoel ondersteund wordt. Het is niet meteen duidelijk merkbaar, maar de tekst gaat over het politieke systeem en hoe zij er niet akkoord mee gaan. Met statements zoals ‘We don’t care’ en ‘Don’t do what they say to you’ krijgt de luisteraar een duidelijk beeld over hoe de jongens naar het besturingssysteem kijken en dit reflecteren in hun muziek.

Punk staat gelijk aan slordige vocals, gitaarriffs en drumwerk dat wordt omgevormd tot een samenhorend geheel en verbazend goed klinkt wanneer je het juist doet. We zouden kunnen zeggen dat Pollydox hier overmatig in slaagt. De band plant om binnenkort nog een single uit te brengen, maar een album is nog niet aan de orde.

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Descendents - "Baby Doncha Know"

De orginele punk-rage uit de jaren zeventig en tachtig heeft ongeveer even lang geduurd als deze coronapandemie, en toch blijft het nalatenschap…
FeaturesInterviewsUitgelichtWedstrijden

Interview Ashnikko: ‘Wanneer ik een liedje schrijf, voel ik me zo high als een garnaal’

Drie maanden geleden bracht singer-songwriter Ashton Nicole Casey, die de artiestennaam Ashnikko draagt, haar eerste mixtape DEMIDEVIL uit met enkele weken terug…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pandamic - "Bus"

Pandamic (niet ‘pandemic’ gelukkig, want daar hebben we even genoeg van) voelt aan als een feestje in de Verenigde Staten in het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.