Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps – “FAKERS PLAGUE”

© CPU – Matthias Engels

Enkele maanden geleden bracht de Britse metalcore band While She Sleeps hun vijfde album So What? uit, maar toch lost de groep uit Sheffield nu nog een laatste nummer van het jaar. Ondanks hun stijgende populariteit, blijven ze gewoon steengoede metalcore maken en zich binnen het genre verder ontwikkelen, waardoor het aanzien tegenover hun nog verder groeide. Momenteel bereidt de band zich voor op hun uitgebreide wereldtour volgend jaar en waarmee ze in januari ook in Brussel halt zullen houden. Hun nieuwe single “FAKERS PLAGUE” heeft alvast de nodige explosiviteit in zich om een hele AB in extase te brengen.

“FAKERS PLAGUE” is volgens gitarist Sean Long een viering van het einde van een extreem moeilijke persoonlijke tijd binnen While She Sleeps en dat hoor je ook. Aan een hoge intensiteit worden de frustraties geuit tegenover ‘fake’ mensen en pretenders (‘I’d rather be a sinner than a hypocrite’), iets waar iedereen wel ergernis over heeft en het zo herkenbaar maakt. Lawrence Taylor weet trouwens weer een aantal aardige screams uit zijn mouw te schudden, terwijl de rest van de band lekker strak alles aan elkaar speelt en met een breakdown kunnen overtuigen. “FAKERS PLAGUE” is een anthem waarmee While She Sleeps op een passende wijze kunnen afsluiten.

Op vrijdag 17 januari staat While She Sleeps in de Ancienne Belgique te Brussel in het kader van hun Europese tour.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

8 december 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief