Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Moreish Idols – “Baseball”

Met Dansende Beren geven we al te graag nieuwe bands een platform en daarom stellen we vandaag met veel plezier het Britse vijftal Moreish Idols voor. De band uit Zuid-Londen en Falmouth is al even een goed bewaard geheim, maar dat zal niet meer lang duren. Hun psychpop klinkt namelijk heel verfrissend en dat viel ook al een aantal toonaangevende indiebladen op (Clash en DIY) in hun thuisland de UK. Vorig jaar brachten ze al een eerste fijne ep uit, maar dit jaar moesten we lange tijd wachten op nieuwe muziek. Na “Mobile Phone” is “Baseball” nu de tweede single die de band op de wereld loslaat.

Moreish Idols heeft van hun korte afwezigheid gebruik gemaakt om verder aan hun unieke sound te werken en dat merk je al gauw op “Baseball”. Na een korte sample valt de band in en krijgen we al snel een warme gloed van psychedelica, funk en pop te horen. Niet veel later krijgt de saxofoon de mogelijkheid om zich te tonen met een fraaie solo, die ook na een paar luisterbeurten even verrassend blijft klinken. Wat Moreish Idols zo spannend en interessant maakt, zijn de verschillende genres die ze fraai combineren en tot iets geheel nieuws hebben weten te brengen. “Baseball” gaat trouwens over een ex-baseballspeler, die door iedereen gezien werd als de volgende superster in het baseball, tot een knieblessure er anders over besliste. Moreish Idols scoort met het magnifieke “Baseball” en laten we hopen dat al snel nog meer mensen de band in hun armen zullen sluiten.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

4 december 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief