Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Ásgeir – “Lazy Giants”

Ásgeir wordt als een van de populairste artiesten in IJsland gezien. Met reeds twee platen op zijn conto liet hij al heel wat diversiteit in zijn muziek zien. Zijn debuut was zacht en breekbaar, de opvolger iets poppyer. Nu blijkt hij een perfect evenwicht gevonden te hebben tussen de twee met opvolger Bury The Moon. Althans, als we mogen uitgaan van de eerste twee singles uit die plaat. “Youth” was heel fragiel, en “Lazy Giants” klinkt alvast heel opbeurend. Op 7 februari verschijnt het album; een week later, op 14 februari, speelt de man in de Botanique.

“Lazy Giants” heeft niet veel nodig om je meteen bij de keel te grijpen. De synths in combinatie met een zachte gitaar laten je de zachte natuur van IJsland voelen, maar er is meer. Door het tamelijk positieve tempo krijg je ook een hartverwarmend gevoel, waarna je “Lazy Giants” bij het refrein al helemaal probeert mee te neuriën. De sterke vocals van Ásgeir in combinatie met de rijke instrumentatie en heerlijke dynamiek doen ons meer dan zin krijgen in die nieuwe plaat van hem.

4 december 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief