Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single OPROER – “Get Get Get”

Een jaar geleden leerde het grote publiek OPROER kennen. Vijf mafketels uit Aalst die zich genregewijs niet gemakkelijk in een hokje laten duwen. Dankzij hun debuutsingle “Dolores” werden ze meteen een gevestigde waarde op de Belgische podia, maar van een studio zijn ze ook niet vies. De voorbije twee jaar timmerden ze namelijk nog acht extra singles in elkaar. De tweede uit die reeks, “Corner Of Your Eye“, zag begin oktober het levenslicht. En dan is er nu de derde telg “Get Get Get”.

“Get Get Get” begint vaag, maar wordt al snel heel radiovriendelijk dankzij een verbijsterend hoge productiewaarde. De dansbare beat, de overgeproduceerde percussie-elementen, en de spoken word lyrics van frontman Dries Van der Schueren staan op zichzelf heel sterk. Maar in the grand scheme of things lijken ze allesbehalve samenhangend. En toch, als er één ding is dat OPROER beter doet dan de rest, dan is het al die geluiden samenbrengen in een eclectisch geheel. De naam OPROER mag dan oer-Vlaams klinken, hun muziek is van een universeel niveau. Meer nog, de Belgische stempel valt in dit nummer iets meer naar de achtergrond, onder andere dankzij de overtuigende Britse tongval van frontman Dries. Dit vergemakkelijkt uiteraard ook de oversteek naar radiostations in andere landen. En meer exposure, betekent ook meer kansen om op te treden.

En net dat is de sterkte van OPROER. Zelf beweren ze geen studioband te zijn, maar een liveband die steengoede performances aflevert. Niemand komt onaangeroerd buiten na een aanraking met de geluidsmuur van OPROER. Als je voor “Get Get Get” al van deze geflipte maniakken gehoord hebt, zal het ook wel dankzij hun liveperformances zijn. Dit amalgaam van alternatieve rock en pop is geen poes om zonder handschoentjes aan te pakken. Luister dit vakmanschap dus met verstand. Zoniet, staat “Get Get Get” een hele dag op repeat, zoals bij ons het geval was.

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
LiveRecensies

Oproer @ Nieuwe Nor: Nog lang niet genoeg gehoord

Vlaamse bands zijn in goede handen in het Nederlandse Heerlen, zoveel moge duidelijk zijn. De voorbije maanden schitterden onder andere Warhaus, Crouch…
InstagramLiveRecensies

Hideous @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Rock met een doel

Wie de Belgische muziekscene een beetje volgt, kan niet om Hideous heen. De band maakt een snelle opmars door. In februari bracht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.