Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Milk Teeth – “Destroyer”

© Sean Black

Milk Teeth is een Britse punkrockband die sinds 2013 punk en rock combineert met een brave vrouwelijke stem en een tweede stem die het een stukje agressiever doet. Net deze tegenstellingen maakt Milk Teeth een leuke en interessante band. Het is ook een band die je beter een keer live bekijkt vooraleer je een definitief oordeel velt. Het zijn uiterst sympathieke Britten en hun performance live is nog net iets leuker dan dat het op een plaatje klinkt.

Recent verscheen “Destroyer” en daar doet Milk Teeth het qua tempo redelijk rustig aan. Meer invloeden van stevige rock dan van punk, maar dat weerhoudt deze band er niet van om een leuk nummer te brengen. De strofe geeft de eerder vernoemde tegenstelling opnieuw mooi weer, maar ook de stem van zangeres Becky Blomfield maakt hier een uitstekende beurt. Ook het gitaarwerk is ietsje scherper dan we gewend zijn en dat vijlt de braafheid in hun vorige nummers mooi weg.

Milk Teeth brengt een heel goed rocknummer, waar de braafheid wordt weggewerkt door goede zangpartijen en gitaarwerk en waar ruimte en tijd worden gelaten voor de opbouw van het nummer. Het nummer duurt langer dan vier minuten, dus de opbouw moet goed verzorgd zijn, maar dat is geen enkel probleem voor de band. Milk Teeth heeft gewonnen qua progressie en dat zien we graag.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Heideroosjes - "Huilie huilie"

Stevige gitaren en ietwat brutaal: Heideroosjes is terug van weggeweest. Na “2020, DE TERING”, dat we afgelopen december te horen kregen, kondigt de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tusky - "We're Going Out Again"

Tusky is een punkrockband uit Utrecht en bestond oorspronkelijk uit drie leden van John Coffey, dé Utrechtste pret post-hardcore formatie bij uitstek….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dropkick Murphys – Turn Up That Dial (★★★★): Mag de muziek een tikkeltje… luider?

Dropkick Murphys bestaat dit jaar exact 25 jaar en dat vieren ze met hun tiende studioalbum Turn Up That Dial. Hoewel er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.