Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Zed Yun Pavarotti – “Pro pirate”

Franse hiphop is in Brussel en Wallonië niet meer weg te denken uit de jongerencultuur. Daarom verbaast het ook niet dat er regelmatig veelbelovend talent komt bovendrijven. Zed Yun Pavarotti uit Saint-Etienne is misschien wel een van de spannendste daarvan. Met zijn gezichtstattoos roept zijn uiterlijk alvast heel wat clichés op, maar dat kunnen we van zijn muziek niet zeggen. Zijn grote voorbeeld is namelijk Liam Gallagher, en dat is duidelijk te horen. Deze zomer speelde hij al op Les Ardentes, en de kans is groot dat hij volgend jaar nog meer harten zal veroveren. In september bracht hij zijn project French Cash uit, maar hij blijft productief. Zijn nieuw album is pas voor volgend jaar, maar zijn nieuwste single “Pro pirate” doet alweer het beste vermoeden.

Zed Yun Pavarotti en zijn producer hebben steeds de blik naar de toekomst gericht, en dat merken we ook weer op “Pro pirate”. Beginnen doet het nummer met een gitaarintro, een instrument dat bij de songwriting van de Fransman ook steeds gebruikt wordt. Het is daarom des te leuker dat het instrument ook in de studioversie behouden blijft en als fundament dient voor de rest van het nummer. Dat de Fransman ook graag autotune gebruikt, is een bewuste keuze, want hierdoor komen zijn gevoelens nog net dat tikkeltje beter over dan zonder. Poëtisch en flowgewijs zijn er maar weinigen in Frankrijk die het hem voordoen, dat demonstreert Zed Yun Pavarotti ons op “Pro pirate”.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2076 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zed Yun Pavarotti - "The Mouse Song"

In een ver vervlogen tijd was Zed Yun Pavarotti nog een Soundcloud-rapper, maar intussen is de Fransman volledig gemuteerd tot een indiehead….
LiveRecensies

Zed Yun Pavarotti @ Les Nuits Botanique (Orangerie): Waar een wil is, is een Zed

Weinig artiesten uit Frankrijk die in een paar jaar zo’n interessante ontwikkeling hebben doorgemaakt als Zed Yun Pavarotti. De artiest uit Saint-Etienne…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zed Yun Pavarotti - "Je suis Cendrillon"

Zed Yun Pavarotti heeft niet alleen een intrigerende artiestennaam, maar is tevens ook een van de grotere muzikale beloftes die Frankrijk momenteel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.