Nieuwe singles

Nieuwe single Moses Boyd – “Only You”

Hoeveel creatief en muzikaal talent kan je hebben? Niet veel meer dan Moses Boyd: amper achtentwintig jaar en nu al de trots van de hedendaagse Londense jazzscene. De jonge componist, producent en meervoudig awardwinnende jazzdrummer kondigde vandaag zijn – overigens door Four Tet gemixte – debuutsoloalbum Dark Matter aan. Samen met dat nieuws laat hij de single “Only You” op ons los. Meer dan de eerder gereleaste single “Stranger Than Fiction” klinkt “Only You” zo duister als de albumtitel doet vermoeden. Alsof Autechre, Raveyards en Max Roach in Boyds blender zijn beland.

De track opent jazzy met Boyd op de vellen, maar al snel verschijnen synths als donderwolken aan de jazzhemel en bliksemen rake breakbeats het nummer richting elektro. Zo klinkt gitzwarte elektronica als hij passeert door de handen van een van Londens meest geprezen jonge jazztalenten. Een heerlijk voorsmaakje van de donkere materie die ongetwijfeld nog volgt. We kijken nu al uit naar het album dat op 14 februari verschijnt op Boyds eigen label Exodus Records, en naar het concert in de AB Club op 28 februari.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mauro Pawlowski - "Godmade Trouble"

De Belgische half Pool-half Italiaan die sneller muziek uitbrengt dan zijn schaduw lief is, bewandelt voor de eerste keer in twintig jaar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Off The Cross - Enjoy It While It Lasts (★★★★): Mooi en meedogenloos

In plaats van platgewandelde wegen te betreden, streeft de Antwerpse metalband Off The Cross ernaar om consequent andere stijlen toe te voegen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Poppy Ajudha - "Weakness"

We kunnen al enkele jaren spreken over een vernieuwde Britse muziekscène, waarin genres zoals jazz, soul, r&b herontdekt worden. Culturen clashen en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.