Nieuwe singles

Nieuwe single Moses Boyd – “Only You”

Hoeveel creatief en muzikaal talent kan je hebben? Niet veel meer dan Moses Boyd: amper achtentwintig jaar en nu al de trots van de hedendaagse Londense jazzscene. De jonge componist, producent en meervoudig awardwinnende jazzdrummer kondigde vandaag zijn – overigens door Four Tet gemixte – debuutsoloalbum Dark Matter aan. Samen met dat nieuws laat hij de single “Only You” op ons los. Meer dan de eerder gereleaste single “Stranger Than Fiction” klinkt “Only You” zo duister als de albumtitel doet vermoeden. Alsof Autechre, Raveyards en Max Roach in Boyds blender zijn beland.

De track opent jazzy met Boyd op de vellen, maar al snel verschijnen synths als donderwolken aan de jazzhemel en bliksemen rake breakbeats het nummer richting elektro. Zo klinkt gitzwarte elektronica als hij passeert door de handen van een van Londens meest geprezen jonge jazztalenten. Een heerlijk voorsmaakje van de donkere materie die ongetwijfeld nog volgt. We kijken nu al uit naar het album dat op 14 februari verschijnt op Boyds eigen label Exodus Records, en naar het concert in de AB Club op 28 februari.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

MEAU @ Ancienne Belgique (AB Club): Nederland boven

Een dik half jaar geleden veroverde de Nederlandse MEAU als een wervelwind het Nederlandse taalgebied met “Dat heb jij gedaan”, een nummer…
InstagramLiveRecensies

Chibi Ichigo @ Ancienne Belgique (AB Club): Kleine aardbei, grote diamant

Je merkte het misschien al toen je de afgelopen weken door de plaatselijke supermarkt kuierde: het aardbeienseizoen kent tegenwoordig zijn piek. De…
LiveRecensies

Nordmann @ Ancienne Belgique (AB Club): Giftige woestenij

Naast het Amerikaanse Morphine weet ook Nordmann een succesvolle brug te slaan tussen rock- en jazzmuziek. Sinds ze zilver pakten op Humo’s…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.