Nieuwe singles

Nieuwe single Moses Boyd – “Only You”

Hoeveel creatief en muzikaal talent kan je hebben? Niet veel meer dan Moses Boyd: amper achtentwintig jaar en nu al de trots van de hedendaagse Londense jazzscene. De jonge componist, producent en meervoudig awardwinnende jazzdrummer kondigde vandaag zijn – overigens door Four Tet gemixte – debuutsoloalbum Dark Matter aan. Samen met dat nieuws laat hij de single “Only You” op ons los. Meer dan de eerder gereleaste single “Stranger Than Fiction” klinkt “Only You” zo duister als de albumtitel doet vermoeden. Alsof Autechre, Raveyards en Max Roach in Boyds blender zijn beland.

De track opent jazzy met Boyd op de vellen, maar al snel verschijnen synths als donderwolken aan de jazzhemel en bliksemen rake breakbeats het nummer richting elektro. Zo klinkt gitzwarte elektronica als hij passeert door de handen van een van Londens meest geprezen jonge jazztalenten. Een heerlijk voorsmaakje van de donkere materie die ongetwijfeld nog volgt. We kijken nu al uit naar het album dat op 14 februari verschijnt op Boyds eigen label Exodus Records, en naar het concert in de AB Club op 28 februari.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kelsey Lu & Yves Tumor - "let all the poisons that lurk in the mud seep out" (feat. Kelly Moran & Moses Boyd)

Kelsey Lu, Yves Tumor, Moses Boyd en Kelly Moran samen op een nummer? We konden ons geen bijzonderder kerstmirakel bedenken. De vier…
AlbumsRecensies

Camelphat - Dark Matter (★★★½): Tijd om te oogsten

Noel Gallagher die te horen is op een tech-house album? De wonderen zijn anno 2020 de wereld nog niet uit. Dat de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.