Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Videoclub – “Mai”

Frankrijk weet van wanten met elektropop in de moedertaal, maar dat is al langer geweten dan vandaag. Wat je misschien nog niet wist, is dat het duo Videoclub zich in tegenstelling tot wat hun naam suggereert vooral bezighoudt met muziek en dat zij enorm goed bezig zijn om ons richting een permanente staat van zorgeloosheid te loodsen. Niet voor niets dat hun “Amour Plastique” intussen al meer dan 22 miljoen streams haalde op YouTube, maar ook hun recentste single “En Nuit” hangt nog in ons geheugen alsof de song gisteren uitkwam. Zonet bracht het koppel opnieuw een lichtvoetig nummertje uit met een al even charmante videoclip.

“Mai” ligt volledig in de retrolijn van hun vorige singles en dat is alleen maar een pluspunt. Gezellige synthdeuntjes begeleiden de semi-rap van Matthieu Reynaud en in het refrein bloeit het nummer volledig open met de zelfs schattig te noemen zanglijnen van Adèle Castillon, die zich direct lenen tot meewiegen. Net als de eerste lenteweken dat kunnen veroorzaken, bezorgt “Mai” je een heerlijk puur en stralend gevoel, waar we de eerstkomende dagen nog van in de wolken zullen zijn. Perfect afgeborsteld klinkt het allemaal niet, maar zoals elke keer opnieuw werkt die onbewerkte authenticiteit van Videoclub enorm efficiënt in het wegvegen van alle kleine stresskes. Wat muziek betreft, vinden wij Matthieu en Adèle alleszins een superkoppel.

Op 13 januari kan je Videoclub live aan het werk zien in de Botanique. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

28 november 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief