Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Videoclub – “En Nuit”

Franstalige elektropop, het lijkt erop dat het zal blijven entertainen. Ook het tweetal Videoclub doet er volledig zijn eigen ding mee en in alle kalmte blijven stilzitten is geen optie wanneer hun nummers weerklinken. Vooral met hun pure aanpak weten ze zich te onderscheiden; de stemmen niet te afgeborsteld, de videoclips met de nodige lading retro-elementen en een algemeen gebrek aan sérieux, het charmeert elke keer opnieuw. “Amour Plastique” haalde al meer dan twaalf miljoen views op YouTube en ook hun recentere single “Roi” doet het goed. Stilletjes aan krijgt Videoclub de plaats die het verdient, en met hun nieuwste “En Nuit” zal de groei nog niet ophouden.

De stemmen van Matthieu Reynaud en Adèle Castillon wisselen zin om zin in de strofes en we krijgen de indruk dat het duo nog nergens zo zwoel heeft geklonken als hier. Een sterk begin dus, en dat niveau behoudt Videoclub doorheen het hele nummer. Het refrein klinkt dan weer enorm persoonlijk door Castillons typische, ietwat onbezonnen en ergens ook jeugdig aandoende stemgeluid. Er wordt een intiem verhaal verteld, maar tegelijk schiet het dansbaarheidsgehalte de lucht in door de vele synths en meeslepende ‘ooh-ooh’s’. Die combinatie van lieflijkheid en feestopwekkende instrumentals worden we wellicht nooit beu. We schatten niet dat we de hook van “En Nuit” de eerstkomende dagen uit ons hoofd zullen krijgen. Zo hoort het!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

19 juni 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief