Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Big Town – “Sugar Coat”

Little Big Town is een grote naam in de Amerikaanse countryscene. Al sinds 1998 schrijft het viertal de ene hit na de andere, en hun relevantie neemt voorlopig nog helemaal niet af. Op 17 januari komt er zelfs een nieuwe plaat aan, die Nightfall zal heten. Met dat intussen negende album maakten we al kennis door singles “The Daughters” (die genomineerd werd voor een Grammy) en “Over Drinking”. Nu voegt het ontroerende “Sugar Coat” zich toe aan dat rijtje, en die moet niet onderdoen voor zijn voorgangers.

Wat Little Big Town onderscheidt van de grote schare hedendaagse countrybands, zijn de vierstemmige harmonieën die in zowat elk nummer te horen zijn. Vaak begint een van hen solo, en voegt de rest zich er later bij. Zo klinken hun songs afwisselend intiem en machtig. Ook “Sugar Coat” kent een dergelijke opbouw, al zijn we vooral onder de indruk van de tekst en de strijkers op de achtergrond. De bijhorende clip, met de allures van een Hollywoodfilm, doet denken aan de vrouwelijke personages van Mad Men of The Stepford Wives. Het nummer gaat dan ook over een bedrogen vrouw die met de grootste moeite de schijn probeert hoog te houden: ‘Sometimes I wish I liked drinkin’ / Sometimes I wish I liked pills / Wish I could sleep with a stranger / But someone like me never will’.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rose City Band - "Lonely Places"

De albumhoezen van Rose City Band doen denken aan zonnige vlaktes en melancholisch dagdromen naar picknicks in groene weiden. De intieme en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Conrad - "The Marollian Man"

Als journalist bundelt Bart ‘Conrad’ Cornand al jaren de menselijke kantjes achter grootse muzikanten zoals rockgitarist Mark Knopfler, pianist Keith Jarret en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single A Murder in Mississippi - "River Whispers"

A Murder in Mississippi bracht twee jaar geleden het allereerste album uit dat dezelfde naam draagt als hun band. De zeskoppige band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.