Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Emma Bale – “Joan”

Foto: Jan Philipzen

2014 was het jaar waarin VTM uitpakte met de eerste editie van The Voice Kids en we voor het eerst kennismaakten met Emma Balemans. Intussen is ze een geliefde popster, die al MIA’s en een MTV EMA op haar schouw heeft staan. Ondertussen is het echter al een tijdje stil, want afgezien van enkele shows, hebben we muzikaal al van 2018 niets meer van haar gehoord. Tijd om dat nu te veranderen met een tweede ep, die er in het voorjaar van 2020 aankomt.

“Joan” is de comebacksingle van Emma en is de start van een gloednieuw hoofdstuk voor de twintigjarige zangeres. Ook deze keer krijgen we een fantastisch elektropopnummer, dat helemaal blijft hangen en toch ook buiten de lijntjes durft kleuren. “Joan” verwijst naar de Franse heldin Jeanne D’Arc, die tijdens Honderd Jarige Oorlog voor vrijheid strijde. Geïnspireerd door D’Arc, schreef Emma het verhaal over een jonge vrouw die met haar wilskracht bereid is om alles te doen zodat ze kan krijgen wat ze wil. “Joan” is de eerste grote stap in de nieuwe richting en zou ook in het buitenland wel eens kunnen scoren.

Met de release van de single, maakt Emma Bale ook een tour bekend. Zo speelt ze op 27 maart in de Paradiso te Amsterdam, 16 april in Het Depot te Leuven, 17 april in De Roma te Antwerpen, 19 april in de MOD te Hasselt en sluit ze de tour af in de AB Club op 22 april.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

22 november 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Emma Bale – “Joan””

  1. ADM schreef:

    Re: Joan of Arc “fighting for freedom”: historians have pointed out that Joan herself said repeatedly that her goal was to place Charles VII on his throne, stating that God supported his hereditary claim over Henry V’s claim. It had nothing to do with “freedom” : it was a feudal inheritance dispute between two closely-related Royal families who both had a claim to the same throne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief