Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Deadmau5 – “COASTED”

Geen kat (of muis) die weet wie Joel Thomas Zimmerman is, maar als je spreekt over Deadmau5 gaat er bij sommigen wel een belletje rinkelen. Samen met Armin Van Buuren, Tiësto en Avicii stond deze (allesbehalve grijze) muis uit Toronto mee aan de wieg van de progressieve house music zoals we ze nu kennen. In tegenstelling tot zijn generatiegenoten bleef Deadmau5 (bewust) onder de commerciële radar en spitste zich vooral toe op zijn producties en visueel spectaculaire live acts, waar hij met een reuzengroot muizenmasker furore maakt. We zouden hieronder verder kunnen blijven schrijven over zijn stijl en de sfeer tijdens zijn optredens, maar in dit geval vragen we vriendelijk om onderstaand YouTube-filmpje te bekijken om zelf een oordeel te vormen.

Het voorbije jaar toerde Deadmau5 de wereld rond met zijn live show Cube V3, waarbij een opgelichte kubus centraal staat en 360° kan draaien. Na de release van “Satrn” eerder deze maand werd op 21 november ook “Coasted” de wereld ingestuurd, samen met een compilatie-videoclip van Cube V3. Dit nieuwe nummer gaat verder op het elan van de laatste jaren, waarbij een breder publiek wordt aangesproken. Deadmau5 is niet langer progressief en underground, maar neigt tegenwoordig meer naar feestmuziek voor iedere elektrofan. Op zich is daar is eigenlijk ook niets mis mee. “Coasted” is een vrolijk en optimistisch nummer met een vrij zachte opbouw, waarbij we een explosie, zoals we van hem gewend zijn, een beetje missen. We blijven een beetje op onze honger zitten, maar zijn er vrij zeker van dat de liveversie veel indrukwekkender is.

De Cube V3 loopt nog februari 2020, maar blijft jammer genoeg aan de andere kant van de grote plas.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

22 november 2019

About Author

Tom Verhavert Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief