Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Crystal Fighters – “By Your Side” (feat. Dagny)

© CPU – Joost Van Hoey

Ultieme feel good-muziek maken, dat is wat Crystal Fighters doet. De band is een bont allegaartje van Britten, Amerikanen en zelfs Spanjaarden, maar iedereen heeft hetzelfde doel: zich amuseren en vooral heel veel liefde uitstralen aan de rest van de wereld. Afgelopen zomer speelde de band nog in de Club op Pukkelpop, maar die was na de show zo goed als afgebroken. Zelden zagen we zo’n goeie sfeer op een concert. Voor hun nieuwste single werkte Crystal Fighters samen met de Noorse zangeres Dagny en zoals de band had gehoopt, past haar stem perfect in het nummer.

Het is onmogelijk geen blij gevoel te krijgen van “By Your Side”. Een akoestische gitaar wordt ondersteund door een poppy beat en de stemmen van zowel Dagny als Sebastian Pringle passen hierdoor perfect samen. In de refreinen wordt er af en toe wel eens aan de sound gesleuteld en klinkt het soms wel wat elektrischer, maar dat komt het nummer alleen maar ten goede. Wij kunnen ons alvast voorstellen dat dit live voor een feest zal zorgen. Crystal Fighters is met “By Your Side” duidelijk meegegroeid met de tijd, maar blijft wel haar eigen gekende sound behouden.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1308 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Astrid S & Dagny - "Pretty"

Met het einde van het jaar in het vooruitzicht, zakken ook de temperaturen opnieuw naar winterse dieptepunten en zoeken we elkaar al…
Nieuwe singles

Nieuwe single Felix Sandman – “Relations” (feat. Astrid S)

Een paar jaar geleden mocht Felix Sandman ei zo na voor Zweden naar het songfestival, ondertussen kennen we hem vooral als een…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #24

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom dat het onmogelijk is om alles binnen de correcte tijdspanne van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.