Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Blaudzun – “Talk (Sonate)”

Ken je Blaudzun nog? De sympathieke Nederlander scoorde ooit een monsterhit in de Lage Landen met “Promises of No Man’s Land” en was niet meer weg te denken van de radio. De laatste jaren is de man een beetje weggedeemsterd van de commerciële radiozenders, maar hij maakt nog steeds muziek. Zo bracht Johannes Sigmond – want zo heet de man echt – sinds 2016 jaarlijks een plaat uit, met eerder dit jaar nog zijn Jupiter Triology. Vandaag bracht hij een nummer uit dat op de soundtrack komt te staan van Musik Ungeklärter Herkunft, van de gelijknamige tentoonstelling in het Cobra Museum in Amstelveen.

“Talk (Sonate)” duurt een dikke vier minuten, maar toch moeten we lang wachten op de stem van Blaudzun. Eerst krijgen we een goeie tweeënhalve minuut een uitstekend streepje klassieke piano te verwerken. Zo licht als het nummer begint, zo donker en sneller klinkt het na verloop van tijd. Net wanneer het wel heel dreigend begint te klinken, zorgt de rustgevende stem van Johannes voor verlichting. Het klinkt allemaal heel idyllisch en dan komt het nummer mooi tot z’n einde. De muziek op Blaudzuns aankomende plaat klinkt misschien niet zo bombastisch als je je kan herinneren, maar zijn huidige stijl mag er ook zeker zijn.

Musik Ungeklärter Herkunft verschijnt op 13 december.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

22 november 2019

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief