Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Coldplay – “Daddy” & “Champion Of The World”

© CPU – Sven Michiels

Aanstaande vrijdag is het zover. Dan komt het achtste album van Coldplay uit en het is een dubbelalbum geworden. De Britten hebben zichzelf al vele malen heruitgevonden en dat lijkt ook het geval te zijn bij Everyday Life. Het jazzy “Arabesque” was een grote verrassing en Stromae zijn passage op het nummer misschien wel nog groter. Ook “Orphans” en “Everyday Life” klonken wat anders dan we van de band gewoon zijn, maar toch bleef de typische Coldplay sound bewaard. Twee van de drie nummers die we al te horen kregen, maken deel uit van het tweede deel van het album, dat Sunset zal heten. “Arabesque” was tot nu toe de enige single van Sunrise (ofwel deel één), maar Coldplay bracht zonet nog een tweede single uit van Sunrise. Deze single werd al eerder deze week aangekondigd, maar als verrassing krijgen we er ook Champion Of The World erbij.

“Daddy” is de meest ingetogen single van het album. Chris Martin vertelt over hoe zijn vader hem heeft verlaten. Tijdens het zeer persoonlijke nummer wordt het duidelijk dat de zanger zijn vader mist. Nog vooraleer de rustgevende piano intro van het nummer is begonnen, krijgen we al een hartslag te horen die doorheen het hele nummer als stille beat verder gaat. Naar het einde toe komt er ook wat gitaarwerk bij waardoor we een gelijkaardige sfeer krijgen als op het debuutalbum van Coldplay. “Daddy” is veel te rustig om veel radio-airplay te krijgen (en zeker om een hit te worden), maar het is zeker en vast eentje om te koesteren.

“Champion Of The World” zal het voorlaatste nummer worden van Everyday Life (net voor de titeltrack) en het is er eentje om vrolijk van te worden. Het nummer gaat over doorzetten ook al ga je misschien niet slagen. Tijdens de outro zingt Chris Martin dat E.T. op zijn fiets zit en dat hij de kampioen van de wereld is. “Champion Of The World” is een klassiek Coldplay nummer, maar ze wijken hier wel af van de klassieke opbouw. De Britse band heeft nu vijf singles uitgebracht en we geven toe dat we uitkijken naar de rest van het album. Nog een paar keer slapen…

Everyday Life verschijnt op 22 november.

Facebook / Instagram / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

587 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte Cardin - "Daddy"

De Canadese zangeres Charlotte Cardin mag al sinds 2016 een steeds groter wordend aantal fans achter zich scharen. In 2012 nam ze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coldplay - "Flags"

Verrassing! Daar is Coldplay weer! De wereldband rond Chris Martin verscheen in 2019 voor het eerst in bijna vjif jaar nog eens…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Budget Trash - "Daddy"

Wie Budget Trash zegt, zegt opwindende garage-psych-surf-psych-pop. Origineel uit West-Vlaanderen, maar met een geluid dat moeiteloos de grenzen richting het internationale oversteekt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.