Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bazart – “Maanlicht”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Vroeger hadden we Clouseau, maar volgens velen is Bazart nu dé Nederlandstalige topband. Bazart scoorde in 2015 met “Goud” een monsterhit, maar met onder andere “Chaos” bewees het drietal dat de band geen eendagsvlieg is. In 2016 verscheen het debuutalbum en de populariteit bleef toenemen. In 2017 kwam de band al met nieuwe muziek en ook “Grip (Omarm Me)” werd een grote hit. Vorig jaar kregen we het tweede album met de toepasselijke naam 2. Op dat album werkte het trio samen met Waalse rapper Baloji en Eefje De Visser. Samen met die zangeres uit Nederland kwam de band nog eens in de hitlijsten te staan. Enkele weken geleden dan nam zanger Mathieu Terryn deel aan tv-quiz De Slimste Mens Ter Wereld en daar deed hij het goed. Over enkele weken zien we hem terug in de finaleweken, maar voor het zover is, brengt hij met zijn medeleden nog wat nieuwe muziek uit.

De intro van het nieuwe “Maanlicht” klinkt niet meteen als iets dat we van Bazart gewoon zijn. Door de effecten doet het eerder denken aan Warhola, het soloproject van Oliver Symons. Daarna verandert het nummer wel in een typisch Bazart liedje, maar er blijven Warhola invloeden aanwezig. Nog meer dan het geval was op 2. Tijdens het refrein zingt Terryn ‘Er komt een tijd dat je moet gaan. Toch zal ik hier blijven staan, zonder zon. Hier in het maanlicht.’. Opnieuw een tekst vol metaforen en vrij poëtisch, maar zo hebben we het graag bij Bazart. Na enkele luisterbeurten blijft de tekst al aardig hangen. Is “Maanlicht” de volgende grote Bazart hit?

“Maanlicht” maakt deel uit van de deluxeversie van 2. Naast het nieuwe nummer zullen we enkele akoestische en liveversies te horen krijgen van nummer op de standaardversie.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

941 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 1): Festivalzomer in schoonheid afsluiten

Terwijl de festivalzomer stilletjes aan op zijn einde loopt, is er naar jaarlijkse traditie nog Crammerock. Het festival is ieder jaar wel…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock maakt affiche compleet met Bazart, Equal Idiots, Flip Kowlier en meer!

We zitten ondertussen alweer halfweg de festivalzomer van 2022, dus is het een soort traditie geworden dat het uitkijken naar Crammerock kan…
LiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 7): Belgisch vakmanschap van internationaal niveau

Op de Lokerse Feesten werd donderdagavond gereserveerd voor een resem vaste waarden en muzikale nieuwkomers in de Belgische muziekindustrie die ons allemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.