Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bazart – “Maanlicht”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Vroeger hadden we Clouseau, maar volgens velen is Bazart nu dé Nederlandstalige topband. Bazart scoorde in 2015 met “Goud” een monsterhit, maar met onder andere “Chaos” bewees het drietal dat de band geen eendagsvlieg is. In 2016 verscheen het debuutalbum en de populariteit bleef toenemen. In 2017 kwam de band al met nieuwe muziek en ook “Grip (Omarm Me)” werd een grote hit. Vorig jaar kregen we het tweede album met de toepasselijke naam 2. Op dat album werkte het trio samen met Waalse rapper Baloji en Eefje De Visser. Samen met die zangeres uit Nederland kwam de band nog eens in de hitlijsten te staan. Enkele weken geleden dan nam zanger Mathieu Terryn deel aan tv-quiz De Slimste Mens Ter Wereld en daar deed hij het goed. Over enkele weken zien we hem terug in de finaleweken, maar voor het zover is, brengt hij met zijn medeleden nog wat nieuwe muziek uit.

De intro van het nieuwe “Maanlicht” klinkt niet meteen als iets dat we van Bazart gewoon zijn. Door de effecten doet het eerder denken aan Warhola, het soloproject van Oliver Symons. Daarna verandert het nummer wel in een typisch Bazart liedje, maar er blijven Warhola invloeden aanwezig. Nog meer dan het geval was op 2. Tijdens het refrein zingt Terryn ‘Er komt een tijd dat je moet gaan. Toch zal ik hier blijven staan, zonder zon. Hier in het maanlicht.’. Opnieuw een tekst vol metaforen en vrij poëtisch, maar zo hebben we het graag bij Bazart. Na enkele luisterbeurten blijft de tekst al aardig hangen. Is “Maanlicht” de volgende grote Bazart hit?

“Maanlicht” maakt deel uit van de deluxeversie van 2. Naast het nieuwe nummer zullen we enkele akoestische en liveversies te horen krijgen van nummer op de standaardversie.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

733 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Bazart + Yong Yello @ Werchter Parklife: 'Fuck corona'

‘Ge hebt geen idee hoe blij we zijn. ‘t Is zo fucking lang geleden.’ En of we Mathieu Terryn gelijk moesten geven….
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Andries Beckers: 'Bij ons moet het kunnen gaan van Ayco Duyster tot De Romeo's'

Wat in de nillies exclusief bedoeld leek te zijn voor Apple iPod-eigenaars en amateur-radiomakers, groeide de afgelopen twee jaar uit tot het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bazart - Onderweg (★★★): Bazart, maar een tikkeltje anders

Zienderogen nam de populariteit van Bazart toe in 2015 na de release van hun tweede single, “Goud”. Het lied is intussen meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.