Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bazart – “Grip (Omarm Me)”

2016 was het jaar van Mathieu Terryn, Simon Nuytten en Oliver Symons. Hun muzikale project Bazart groeide, mede dankzij de gigantische steun van Studio Brussel die alle singles als klassiekers onthaalde en draaide, uit tot één van de grootste acts binnen de Vlaamse valleien van de muziek. Uitverkochte Sportpaleizen volgden op Lotto Arena’s en Ancienne Belgique’s die tot de nok gevuld waren met enthousiaste fans. De populariteit van Bazart in Vlaanderen lijkt geen grenzen meer te kennen en ook in Nederland blijven ze groeien. De laatste maanden werkten de drie musketiers uitbundig aan het tweede album dat dit jaar nog voorgesteld wordt in het Sportpaleis en het succes van debuutalbum Echo moet evenaren.

Sinds de release van hun debuutalbum in 2016 heeft Bazart geen enkel nieuw werk gelost, maar met “Grip (Omarm Me)” zijn ze helemaal terug. De ‘nieuwe’ sound klinkt lichtjes aziatisch en is bij de eerste luisterbeurten een beetje vreemd, maar na enkele keren ben je het al helemaal gewoon en hoor je die typische Bazart-sound doordringen. De samenzang tussen het drietal wordt in de nieuwe single ook weer centraal gezet, maar de stem van Mathieu Terryn weet ook deze keer de song te dragen. “Grip (Omarm Me)” blijft snel hangen en heeft een leuke elektronische sound, die Bazart nog iets meer karakter geeft. Een geslaagde terugkeer die dankzij Studio Brussel (hoe kan het ook anders) zeker nog eens een boost zal krijgen. De bijhorende videoclip tenslotte, is geregisseerd door een andere Vlaamse klassebak, met name Brihang.

Bazart speelt op 18 augustus van 19:25-20:25 op de Main Stage van Pukkelpop. Verder stellen ze hun tweede plaat op 20 oktober in het Sportpaleis voor. Die plaat verschijnt op 21 september, heel binnenkort dus.

1860 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madison Beer - "15 MINUTES"

Sinds Justin Bieber in 2012 een cover van Madison Beer deelde, ging er een nieuwe wereld voor haar open. Ondertussen is de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Johnny Marr + the Healers - "All Out Attack"

Het einde van The Smiths deed misschien even pijn, maar in een zwart gat is Johnny Marr nooit gevallen. De gitarist bleef…
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2024 (Festivaldag 1): Belpop in het park

Traditioneel vindt een week na Rock Werchter het Cactusfestival in Brugge plaats. Al meer dan dertig jaar doet het wondermooie Minnewaterpark dienst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.