Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Boy Azooga – “O Silly Me”

© CPU – Kris Kellens

Het is ondertussen een dik jaar geleden dat de Boy Azooga uit Cardiff met hun debuut 1 2 Kung Fu op de proppen kwam. De groep kreeg heel wat lovende recensies, maar desondanks bleven ze bij velen onder de radar. Met hun “Loner Boogie” scoorden ze wel een kleine alternatieve radiohit in hun thuisland en deed “Face Behind Her Cigarette” het allesbehalve slecht. Toch blijft hoogtepunt van de Britten tot nu toe bij het spelen van het voorprogramma van Neil Young + Promise Of The Real en nu ook nog Liam Gallagher. Bekende fans hebben ze alvast en dat kan zeker ook helpen om toch de aandacht te verkrijgen die ze verdienen. Hun kakelverse single “O Killy Me” leverden ze alvast netjes af bij Annie Mac op BBC Radio 1.

Boy Azooga pakt het op “O Silly Me” iets rustiger aan en dat is op zich niet slecht. Het begin doet ons zo zelfs even denken aan de hoogdagen van The Libertines en later horen we ook duidelijk referenties naar Neil Young en de zijnen. Het nummer is eerder sloom van aard en heeft wel een tijdje nodig om toch iets los te maken. Onze aandacht was bijna verdwenen, ware het niet dat Boy Azooga met een prachtig einde toch nog iets in ons weet te roeren. De elektrische gitaar werd ingeruild voor een akoestische gitaar, waardoor het nummer wat meer warmte krijgt en bijgevolg heel puur klinkt. Boy Azooga heeft een tijdje nodig op hun nieuwe single, maar dankzij een magistraal slot durven we toch spreken van een schot in de roos.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 november 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief