Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FKJ & Bas – “Risk”

De Frans-Nieuw-Zeelandse multi-instrumentalist FKJ heeft zijn Europese tour, waarmee hij ook bij ons in de Ancienne Belgique passeerde, juist afgerond. Hij brengt op 12 november zijn ep Ylang Ylang uit en daarbij hoort natuurlijk ook al een eerste nummer. Hiervoor werkte hij samen met niemand minder dan Bas. De Amerikaan is geen onbekende in het hiphopwereldje want hij staat op het Dreamville label van zijn goeie vriend J. Cole en werkte hier ook al samen mee.

Toen FKJ al een stukje van het nummer online gooide, liet hij nog niet weten met wie hij samenwerkte. Veel mensen dachten dat het ging over Justin Vernon van Bon Iver en daar kunnen we zeker inkomen. Bas wisselt zachte zang af met rapbars, zet bij zijn zang een laidback piano en gitaar en je krijgt iets heel Bon Iver-achtigs. Naast die piano en gitaar gebruikt FKJ ook een xylofoon en die geeft het nummer toch net dat beetje extra. Voor beide artiesten ligt de samenwerking wel wat buiten hun comfort zone, maar daarom is het zeker niet slechter, we kijken al reikhalzend uit naar volgende week wanneer we de rest van de ep kunnen beluisteren.

FKJ: Facebook, Instagram

Bas: Facebook, Instagram

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jungle - Volcano (★★★): Same old lava

Waar Jungle in zijn begindagen baadde in mysterie, straalt de band rond Tom McFarland en Josh Lloyd nu vooral muzikale zonnestraaltjes uit….
LiveRecensies

FKJ @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Met kiwisap overgoten magie

Dat de pandemie ook een aantal creatieve voordelen had, was gisterenavond te aanschouwen in het Koninklijk Circus in Brussel met FKJ, alias…
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2022 (Festivaldag 2): Regen in de lucht en zon op het podium

Na een nacht en voormiddag rust opende het Ossegempark gisteren weer de deuren voor de tweede dag van Couleur Café. Het druilerige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.