AlbumsRecensies

Agnes – Nothing Can Compare (★★★½): Onverwachte terugkeer

Eens je een imago hebt, is het moeilijk ervan af te geraken. Agnes Carlsson weet dat, want nadat ze in 2005 de Zweedse versie van Idool won, werd haar meteen de rol van popprinses toebedeeld. In drie jaar tijd bracht ze drie albums uit en werd er van haar verwacht hits te scoren. Iets wat haar in 2008 met “On and On” en “Release Me” ook lukte en meteen nog grotere verwachtingen creëerde. Nadat haar vierde album Veritas in 2012 flopte, nam ze even de tijd om te herbronnen.

De start van een nieuwe carrière kwam er in 2014, toen Carlsson deelnam aan de Zweedse versie van Liefde Voor Muziek. Ze realiseerde zich er welke muziek ze echt wilde maken en ging in de jaren die volgden op zoek naar haar nieuwe sound. Begin deze zomer kregen we dan eindelijk de eerste twee singles te horen van haar comeback. “Limelight” & “I Trance” stelden meteen al dat Agnes anno 2019 helemaal anders klinkt, en dat is niet slecht.

“I Trance” is een zeer moderne elektrosong geworden met sterke beats en een goede vocale productie. Pop ontmoet trance in de track, maar geen van beide genres neemt de overhand, waardoor de single met gemak weet uit te blinken. “Limelight” is eveneens een moderne poptrack, die ook wat mosterd haalde bij gospel en disco. Van een sterke terugkeer gesproken dus…

Op haar eerste project in zeven jaar tijd stelt ze dat ze zich verder ontwikkeld heeft en dat ze klaar is voor een nieuwe start. “Not Dangerous” is hiervoor een goed voorbeeld, want echt zingen doet ze in het nummer niet. Techno, trance en EDM schudden elkaar de hand en komen door een goede productie volledig tot hun recht. Op titeltrack “Nothing Can Compare” is ze dan weer veel toegankelijker en gebruikt ze aanstekelijke discovibes om ons aan het dansen te krijgen.

Artiesten krijgen vaak het verwijt dat ze te veel in dezelfde pot roeren en steeds hetzelfde blijven doen, maar dat is bij Agnes duidelijk niet het geval. De creatieve pauze deed haar deugd, want de popprinses ontpopt zich op Nothing Can Compare tot discogodin. Disco is weer helemaal hip en trending, wat uiteraard ook in het voordeel van de Zweedse zangeres speelt. Een moderne, frisse wind die we niet meer hadden zien aankomen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1860 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Agnes - Magic Still Exists (★★★★½): Uit de ruïnes herrezen

Het leek er heel lang op dat Agnes de grootste Scandinavische wereldster in een lange tijd zou worden toen ze in 2008…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Agnes - "Fingers Crossed"

Scandinavische pop is zeker even mythisch als de Griekse mythologie. Althans dat wil de Scandinavische popdiva Agnes ons graag doen geloven. Nadat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glass Animals - "It's All So Incredibly Loud"

Glass Animals brengt een dikke week voor de albumrelease van Dreamland een laatste aperitiefje uit met de single “It’s All So Incredibly…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.