Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles The Mauskovic Dance Band & L’éclair – “Take The Money” & “Homo Sapiens”

The Mauskovic Dance Band en L’éclair zijn twee bands die wat ons betreft de wereld zouden mogen veroveren, maar vooralsnog op onvoldoende radars staan te schitteren. De Nederlanders van The Mauskovic Dance Band brengen iets wat ze zelf omschrijven als ‘hypnotic analog dance music’ en daarmee slaan ze de nagel op kop. Telkens leveren ze exotische pyschfeestjes af, en geen band die daar een betere aanvulling op kan leveren dan de Zwitserse mannen van L’éclair. Zij maken jazzy psychedelica met evenveel plakkerige zoetigheid als de overheerlijke patisserie in kwestie.

Je merkt het al: dat deze twee bands de handen in elkaar slaan, is niets minder dan een godsgeschenk. Deze dynamische samenwerking leverde al twee singles op: “Take The Money” en “Homo Sapiens”. Hun boodschap bij de release is: ‘Get in the zone, dry the nuts, smoke the nuts!’ en we kunnen als flinke luisteraars bevestigen dat dat allemaal geen enkel probleem vormt.

“Take The Money” is een laidback plaatje met een levendig basloopje en hypnotiserende zanglijnen die van ver lijken te komen om je mee te lokken naar die befaamde zone waarover gesproken werd. Het is er erg aangenaam vertoeven en we staan versteld van alle surreële en kleurrijke bezienswaardigheden die we onderweg tegenkomen. “Homo Sapiens” is dan weer iets groovyer en speelt met latin invloeden, terwijl de algehele chillsfeer nog steeds blijft hangen als een groen geurend briesje. Muzikaal valt er gigantisch veel te beleven op beide singles, maar steeds is alles goed gebalanceerd. Nooit te druk, overhaast of gekunsteld; The Mauskovic Dance Band en L’éclair zorgen voor een feestje in je oren.

Op 6 december komt hun gezamenlijke 7 inch uit.

The Mauskovic Dance Band: Facebook / Instagram
L’éclair: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single L’éclair – “P+R”

L’éclair is Zwitserse schoonheid en we kunnen ons voorstellen dat er maar weinig Zwitserse bands zijn die je zo kan opnoemen. Gelukkig…
FeaturesUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2018

Op een jaar komen er meer dan duizend albums uit over heel de wereld. Zoveel dat je niet alles kan gezien of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.