Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rufus Wainwright – “Trouble In Paradise”

Het stond in de sterren geschreven dat Rufus Wainwright als zoon van Kate McGarrigle en Loudon Wainwright ook in de muziekbusiness terecht zou komen. Net als zijn ouders weet hij harten te breken en vervolgens opnieuw aan elkaar te lijmen met zijn immer mooi gecomponeerde nummers en een stem die zowat alles zoet kan laten klinken. Het was intussen alweer een eindje geleden dat Rufus ons nieuw materiaal liet horen, maar met “Trouble In Paradise” komt daar eindelijk verandering in.

Allereerst een luistertip: kijk niet te lang naar het artwork. Het mag dan wel aansluiten bij het thema, maar een stijlvolle keuze kunnen we dit toch niet noemen. Gelukkig is de promofoto niet representatief voor de muziek, want die geeft wel degelijk blijk van al de typische Rufustroeven. Zo wordt zijn vleiende stem al binnen de twintig seconden aangevuld met harmonieuze backings om van te smelten en heeft het refrein iets prachtig slepend over zich met akkoordprogressies waar we niet aan kunnen weerstaan. Toch evenaart dit niet het niveau van een “Out Of The Game” of “Going To A Town”. Even pretentieloos en simpelweg schoon is het niet meer, al bevindt Wainwright zich nog steeds ergens op het spectrum van paradijselijk met “Trouble In Paradise”.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Carly Rae Jepsen - "The Loneliest Time" (feat. Rufus Wainwright)

Carly Rae Jepsen kennen heel wat mensen natuurlijk als dat meisje van “Call Me Maybe”, maar inmiddels is ze een volwassen dame….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Crane Like the Bird - "New Light Might" (feat. M. Ward)

Geen kaas gegeten van vogelspotten? Gelukkig voor jou heeft Kyle Crane’s project Crane Like the Bird weinig tot niets te maken met…
AlbumsRecensies

Martha Wainwright - Love Will Be Reborn (★★★★): Scheiding haalt muzikaal en tekstueel het beste naar boven

Haar vader was jaloers op haar broer, omdat haar broer wel aan de borst van zijn moeder mocht zitten en hij niet….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.