Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single mura masa – “No Hope Generation”

© CPU – Nathan Dobbelaere

We hebben er lang op moeten wachten, maar op 17 januari 2020 brengt Mura Masa eindelijk een nieuw album uit. De Brit kende in 2015 een plotse doorstart dankzij hit “Firefly”, maar de meesten kennen hem van het nummer “Love$ick”, waarbij A$AP Rocky het nummer omtoverde tot een globaal succes. In 2017 volgde dan de debuutplaat, die al snel een schot in de roos bleek en hem hoge spots op Dour Festival en Rock Werchter opleverde. Dit jaar mocht Mura Masa het mooie weer maken als subheadliner op Pukkelpop en toen liet hij al weten binnenkort met nieuw materiaal te komen. Het nieuwe album heet trouwens R.Y.C. (Raw Youth Collage) en zal samenwerkingen met Wolf Alice, Georgia, Slowthai, Tirzah, Ned Green en Clairo bevatten. Vandaag lost hij een tweede voorsmaakje, waarop hij zelf nog eens zingt.

Wat mogen we toch van geluk spreken dat Mura Masa niet voor het commerciële kiest en gewoon voluit zijn eigen weg in gaat en blijft werken aan zijn sound. “No Hope Generation” ademt die typische ruwheid van de UK Garage en tegelijk wordt er gebruik gemaakt van een typisch drum and bass ritme. Het klinkt op het eerste gehoor wat onwennig, maar het experiment werkt wonderwel. Voor “No Hope Generation” vertrouwt hij ditmaal ook op zijn eigen zangstem bewerkt met een industrial stembewerker. Er valt nu wel al een duidelijke lijn te trekken met waar we ons aan mogen verwachten op R.Y.C. en daar beginnen we al naar uit te kijken.

Op donderdag 27 februari zakt Mura Masa voor het eerst af naar de Lotto Arena in Antwerpen.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1307 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Longyu Gao - "She Abunai" (feat. Mura Masa & bülow)

Tot haar zeventiende woonde Alice Longyu Gao in China, maar daarna verhuisde ze naar de Verenigde Staten om haar dromen als artiest…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Best Kept Secret lost groot deel line-up voor 2021 met o.a. Jamie xx, Massive Attack en Fontaines D.C.!

Normaal gezien zouden de Beekse Bergen dit weekend weer het walhalla van de alternatieve muziekliefhebbers worden in de lage landen. Best Kept…
LiveRecensies

Mura Masa @ Ancienne Belgique (AB): Van de slaapkamer naar de garage

Het is inmiddels een kleine maand geleden dat Britse wonderknaap Mura Masa zijn langverwachte tweede plaat R.Y.C. uitbracht. In 2016 werd Alex…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.