Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Calva Louise – “Sleeper”

Het drietal Calva Louise heeft een sound die niet zomaar te omlijnen valt en vooral bol staat van de gekkigheden. De drie muzikanten klinken steeds alsof iemand stevig op hun tenen heeft getrapt en ze daar vervolgens strak maar vol agressie op reageren. Hun insteek is gebaseerd op elektropop met een drang naar een punky vibe en met momenten ook iets indierockachtigs. Op die manier brachten ze eerder dit jaar nog hun debuutplaat uit en Calva Louise blijkt niet stil te kunnen zitten. Met “Belicoso” kregen we in augustus namelijk de knallende leadsingle van hun volgende ep Interlude for the Borderline Unsettled te horen en nu krijgen we daar een nieuwe smaakbom van te verteren.

“Sleeper” schudt je vrij bruusk binnen de milliseconde wakker. Van iets slaperig en gezapig is er hier geen sprake, nog niet in de verste verte. Met een verse karrenvracht aan elektronica bombardeert het drietal ons totdat we afgemat zijn. Het valt op dat Calva Louise hier ook gebruikt maakt van enkele indierocktechniekjes, zoals de algehele stijl van de prechorus en de bijhorende ‘oeh’s’ weergeven. Toegankelijk wel, maar hierdoor kent het nummer minder uitspattingen dan we graag hebben. Toch draait “Sleeper” nog steeds op strakkere en smerigere elektronica dan vier vijfde van alle bands in het genre weten neer te zetten, dus misschien moet je die kritiek maar met een korrel zout nemen.

Op 22 november komt Interlude for the Borderline Unsettled uit.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

19 oktober 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief