Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle wåvery – “Twisted”

Jonge, talentvolle artiesten schieten in België als paddestoelen uit de grond, en vanaf vandaag mag je een nieuwe naam aan dat lijstje toevoegen: wåvery. wåvery is het project van Jessie Thijs, die zich na een deelname aan The Voice Van Vlaanderen terugtrok in haar kamer om muziek te schrijven. Enkele jaren later is er dan de eerste single, “Twisted”, waar ze vorig jaar al een demo van uitbracht. Dat debuut stelde ze trouwens gisteren ook voor met een try-out show in Antwerpen. Bedroompop is heel hip en dat heeft wåvery duidelijk door. “Twisted” werd een intieme maar prachtige debuutsingle met oog voor subtiliteit.

wåvery opent haar muzikale carrière met enkele zachte pianoakkoorden en wat vocals. Die stem zal trouwens de rode draad vormen doorheen heel de single. Na enkele sound effects valt een zachte beat in en kan je helemaal aan het dromen gaan. In het slot van de single krijg je ook nog een ingetogen dansstukje cadeau, om vervolgens rustig af te sluiten.  De combinatie van minimalistische maar uitstekende instrumentatie en de engelachtige stem van Thijs zorgt ervoor dat je je voor de komende drie minuten geen zorgen hoeft te maken en gewoon rustig kan wegdromen naar een pastel gekleurde droomwereld. Wij zijn alvast benieuwd of wåvery dit niveau kan volhouden in andere singles, maar voorlopig genieten we nog even van het intieme “Twisted”.

Facebook / Instagram

Related posts
InstagramLiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 14/10 @ JH Wollewei (Turnhout)

Het kansenparcours Sound Track trok inmiddels al door verschillende clubs en jeugdhuizen. Gisteren vond de enige voorronde van de avond plaats in…
Features

Voorbeschouwing Sound Track 2021 – Selectierondes 14/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet…
InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single wåvery - "Glow"

Wie onze Winterslaapsessies op Facebook regelmatig kijkt, heeft misschien wåvery ontdekt. De 24-jarige zangeres is eigenlijk geen groentje meer, want dankzij haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.