Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Charlotte Adigéry – “Yin Yang Self-Meditation”

Foto: Jazz Middelheim – Bruno Bollaert

Als de naam Charlotte Adigéry niet meteen een belletje doet rinkelen, dan doet WWWater dat zeker wel. De jonge zangeres is één van lands grootse beloftes en weet zich altijd in positieve zin te laten opmerken. Sinds ze onder het platenlabel DEEWEE zit van de Soulwax-broertjes kreeg haar talent een nog grotere boost. Na het uitbrengen van haar uitstekende ep Zandoli, is Charlotte terug met iets wat nog nooit eerder gedaan werd in de Belgische muziekwereld: een meditatie-single.

Maar liefst zeventien minuten duurt “Yin Yang Self-Meditation” en op dat kwartier tijd, krijgen we een inkijk in het hoofd van Charlotte Adigéry. Op de achtergrond krijgen we zachte elektronische klanken, terwijl de zangeres onze ademhaling probeert te controleren. Daarna lijkt het wel alsof we letterlijk in haar gedachtengang zitten. Zo vraagt ze zich af of ze haar pruik zal dragen of niet, maar ze praat ook over actuele onderwerpen zoals Instagram-modellen en racisme. De rode draad door het nummer is tijd. Charlotte heeft het gevoel dat alles zo snel gaat, dat ze op het einde van het nummer zelfs een kleine paniekaanval heeft.

Op “Yin Yang Self-Meditation” laat Charlotte Adigéry zich nog maar eens van haar creatiefste kant zien. Met meditatie-oefeningen en emotionele thema’s weet ze zich weer op te laten merken. Meer dan een kwartier lang luisterden wij geboeid naar ‘little Charlotte’ en werden we meegenomen op een reis door het hoofd van de beloftevolle zangeres.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

14 oktober 2019

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief