AlbumsRecensies

Charlotte Adigéry – Zandoli (★★★★½): Belgische muziek klonk nog nooit zo internationaal

Vandaag krijgen we de tweede ep van één van ‘s lands grootste beloftes: Charlotte Adigéry. Toch komt haar naam u misschien niet bekend voor, maar mogelijk zegt haar andere project WWWater u wel iets. In beide projecten zoekt de Belgische dame de grenzen op van de elektronische muziek. Wat is het verschil? Charlotte Adigéry is net dat tikkeltje minder ruw, iets meer gepolijst. Dat komt misschien wel omdat Zandoli onder goedkeurend oog van de broers Dewaele (Soulwax, Toomanydj’s) in de DEEWEE-studio’s werd gemaakt. Gisteren mocht Adigéry haar nieuwe ep alvast voorstellen tijdens WE ARE OPEN in Trix, waar ze een uitstekende indruk naliet.

Adigéry kan dan misschien wel zeggen dat dit project minder ruw is, toch is opener en single “Paténipat” gebouwd uit een heel abstracte en kale beat. Vervolgens tovert ze aan de hand van repetitieve vocals en enkele elektronische sounds het nummer om tot een heerlijk dansbaar geheel dat steeds maar rechtdoor knalt en je onmogelijk niet kan doen dansen. Die andere single, “High Lights”, klinkt een pak vrolijker en vertelt het verhaal van haar pruikenverslaving. Net dat tikkeltje commerciëler, maar het nummer weet zich even goed heer en meester te maken van je dansbenen.

Maar toch mikt niet heel Zandoli op de heupen, zo is bijvoorbeeld “B B C” een pakje gezapiger dan de rest, waarbij de dreigende bas en de zachte synths wat ruimte en aandacht krijgen. Stukje bij beetje bouwt het nummer op naar een volwaardig geheel dat het toch weer niet kan laten om enige beweging in je lijf te krijgen. En ook “Okashi” sleurt je eerst door twee minuten van prachtige zang en elektronische sounds voordat je aan het wiegen kan gaan. Gelukkig zijn beide nummers meer dan interessant door de gedetailleerde productie die uitgevoerd werd en dus zeker het beluisteren waard.

Zandoli verveelt geen seconde en etaleert het talent dat Charlotte Adigéry bezit. Wij zijn duidelijk niet de enigen die dit doorhebben, want gisteren stond de Club in Trix goed gevuld om eens goed aan het dansen te gaan op de elektronische beats die uit de versterkers van Charlotte knalden en ook Studio Brussel pikte haar recent op. Haar muziek klinkt erg futuristisch en bijgevolg ziet haar toekomst er dan ook heel rooskleurig uit. Wij zijn alvast fan en raden haar zowel live als op plaat aan.

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesUitgelicht

Deewee doet compilatiealbum Foundations cadeau voor vijfde verjaardag

In het hartje van Gent, in een zijstraatje van de Oude Beestenmarkt en recht tegenover ons favoriete stamcafé BarBroos bevindt zich het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte Adigéry - "Bear With Me (and I'll stand bare before you)"

Sinds kort heeft Charlotte Adigéry haar eigen radioprogramma op Studio Brussel, maar dat betekent niet dat ze zelf geen muziek meer maakt….
LiveRecensies

Charlotte Adigéry @ OLT Rivierenhof: Zot van A

Charlotte Adigéry heeft momenteel met haar naar zichzelf vernoemde debuut-ep en vervolg Zandoli slechts een tiental nummers op haar naam staan. Toch wist…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.