Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Vinci – “Fall”

Een stad als Leuven, waar goedgemutste studentjes zich wekelijks naar de verdoemenis zuipen op de tonen van “Hoe het danst”, spreekt niet meteen tot de verbeelding als het over rauwe hiphop gaat. Toch zijn er wel degelijk een handvol veelbelovende hiphopartiesten uit het Leuvense. De misschien wel opvallendste uit heel die scene is ongetwijfeld Vinci. Vinci is een Leuvenaar van het uitzonderlijke soort: hij klaagt niet onnodig over de alcoholprijzen in fakbars, maar doet iets nuttig met zijn leven: rappen en verdomd goeie muziek maken. Vandaag bracht deze 23-jarige rapper de eerste single uit van zijn aankomende ep Baksteen, die op 25 oktober wordt losgelaten op de internetwebs. 

Normaal gezien moet je de lines van Vinci al eens hebben gehoord. In januari 2018 maakten we al kennis met deze jonge knaap. Toen bracht hij zijn eerste soloplaat Controle uit, wat hem meteen een voorprogramma opleverde bij Sven Alias en Mula B. In de tussentijd passeerden er heel wat losse singles, waaronder ook de recente en sublieme samenwerking “opties” met de Mechelse sensatie Edsonn. Tegelijkertijd werkte Vinci aan een opvolger voor Controle. De eerste single “Fall” moet ons daar naar doen uitkijken. 

En dat doet “Fall” uitstekend. De eerste single voor Baksteen heeft een catchy refrein, een beat die tegen de schenen trapt en een flow die je haast zeeziek maakt. Zwangere Guy, die op zijn eerste solowerk al een feature voor hem fixte, zou zwaar fan zijn van de nieuwe single. Kan niet zijn dat wij achterblijven. Vinci moeten we in de gaten houden. 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jelle - "Bebouwde Kom" (feat. Vinci & Bird)

Met de 20-jarige Jelle heeft Herent een sterke rapper in hun handbereik, die enkele maanden geleden zijn eerste ep Kampioen op de…
AlbumsRecensies

Neck Deep - All Distortions Are Intentional (★): De pijnpunten aangescherpt

De kleine poppunkrevival die we in het begin van de jaren 2010 kenden lijkt intussen een stille dood gestorven. Bands als The…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Vinci - “Appel”

De jonge Leuvense rapper Vinci zit duidelijk in een productieve flow. Hij viel vrijwel meteen op in 2018 toen hij zijn debuut…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.