Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SYML – “Symmetry”

Voor wie onze site al wat langer in het oog houdt, is SYML geen onbekende meer. We zagen hem al vele malen aan het werk en zagen hem zo ook evolueren. Brian Fennel stond in het begin van 2018 in de Botanique en bracht daar een rustige, ingetogen set. Aan het einde van datzelfde jaar stond de Amerikaan in Het Depot en daar ging de muziek een beetje alle kanten uit. Ook op Rock Werchter bracht Fennel opnieuw een mix tussen vrolijke popsongs op de gitaar, wat elektronische muziek en ook een beetje rock. Tussen al die optredens door werkte SYML aan zijn debuutalbum dat eerder dit jaar verscheen. Intussen is Fennel bezig met het maken van nieuwe muziek en we krijgen daar vandaag al iets van te horen.

Op het nieuwe “Symmetry” houdt SYML het terug redelijk rustig. Meerdere gitaren, een piano  en een zachte stem creëren een oase van rust, maar eens de strijkers erbij komen ontstaat er een heerlijke storm, waarin we ook allerlei percussie-instrumenten en een saxofoon te horen krijgen. Een hele hoop instrumenten die in een snel tempo opbouwen naar een hoogtepunt. Het zou de soundtrack kunnen zijn van een spannende film, waarin er plots een plotwending plaatsvindt.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

944 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SYML - "Lost Myself"

Ooit was hij de zanger van Barcelona, maar inmiddels kennen we Brian Fenell vooral als SYML. Een jaar na de – zo…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SYML - "Sweet Home"

Met “Where’s My Love” onderstreepte SYML zo’n vijf jaar geleden dat het een doordachte keuze was om na jaren als zanger bij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SYML - “STAY CLOSE”

Brian Fenell is het gezicht achter SYML. Na een tiental jaren als zanger bij de indierockband Barcelona, koos hij in 2016 voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.