AlbumsRecensies

Sweeps – Space Blues (★★★★): Tot aan de maan en terug

Het underground lo-fi hiphoplabel/YouTube-kanaal STEEZYASFUCK staat erom bekend om ‘iedereen die zich geroepen voelt’ de kans te geven een single, beat tape, ep of volwaardige plaat te lanceren via hun kanaal. Via hun channel submission form kunnen artiesten hun creaties en mixjes inzenden… en de beste worden op het YouTube-kanaal gepubliceerd. Dit kanaal bestaat al zeven jaar en heeft zo’n 667.000 volgers. Zo verwierven onder andere Jinsang, Coubo, Nymano en Flughand – vertrouw ons als we zeggen: vier toptalenten – bekendheid binnen het genre.

Sweeps is ook zo’n raspaardje. Van deze artiest is echter niet veel bekend. Op de Spotify biografie staat er laconiek: ‘Hi, I make beats’ en is ook Boston, Massachusetts terug te vinden als locatie. Met Space Blues is deze producer zeker niet aan zijn/haar proefstuk toe. Dit jaar werden ep’s Public Access Radio, Vibe With Me en City Nights al online gereleaset met Space Blues als absoluut orgelpunt.

Dit korte album is heel eenvoudig beluisterbaar en vanaf het eerste nummer weet je meteen dat dit dé vibe is die je eventjes nodig hebt. Wat je dus gewoon doet: schenk eerst je favoriete drankje in en reserveer 23 en een halve minuut voor jezelf. Sluit de gordijnen als er buiten nog licht schijnt, maak het jezelf comfortabel, zak een beetje onderuit en luister naar Space Blues. De rest van deze reis door de ruimte ligt in handen van ‘Captain Sweeps’, die over deze plaat nog het volgende kwijt wou:

The sounds on this tape are a collection of recordings detected by our communication satellites. It is believed that these recordings tell the struggles of a stranded reconnaissance team on a planet in the virgo supercluster. Stories of heartbreak, memories, nomadic travelers and nostalgia are translated throughout this transmission. The current status of the team is unknown.

Op minder dan een halfuurtje ben je terug van deze nostalgische trip. Het resultaat kan twee kanten op, want niet iedereen is te vinden voor dit genre. Ofwel heb je met volle teugen genoten van de ‘easiness’ en de vibe, ofwel raak je lichtjes geagiteerd door de talloze loops, beats en samples. Maar geef het alleszins een kans!

Bandcamp / Soundcloud

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

62 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2021

Door alle uitgestelde releases van vorig jaar, was 2021 een machine waarbij iedere vrijdag tientallen topalbums verschenen. De opgave om het bos…
AlbumsRecensies

Connan Mockasin - Jassbusters Two (★★): Meer jass, minder busters

Jassbusters (2018) was een opvallende afslag op het artistieke pad van Connan Mockasin, de muziekwerelds favoriete witharige creep uit Nieuw-Zeeland. Dit conceptalbum,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yot Club - "Alive"

Yot Club is het lo-fi indieproject van Ryan Kaiser, een jonge muzikant uit Wisconsin. In januari 2019 verhuisde hij naar Mississippi om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.