Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Franc Moody – “Terra Firma”

Franc Moody hield tijdens Pukkelpop voor het eerst halt in ons Belgenlandje en daar konden we hen bestempelen als een van de ontdekkingen van de ’19 editie. Dit Londense duo releasete verleden jaar hun eerste album Dance Moves en die titel zegt eigenlijk alles. Hun eigenzinnige elektrofunk is enorm verfrissend en vooral onnoemelijk plezierig. Eentje om op de radar te zwieren en daar te houden.

“Terra Firma” begint eraan met een opbouw die nog niet zoveel speciaals omvat, maar je wel al goed in de sfeer krijgt om de dansbenen in te smeren. Heel lang duurt het niet vooraleer de single losbarst in een heus feest. Wanneer het duo zich laat gaan in de vele verschillende tussenstukken, halen ze ook nog eens hun originele muzikale zetten naar boven; er wordt gespeeld met klankjes, klassieke toetsen of een minisynthexplosie. Of het nu echt nodig was om dit feestje overgoten met funk vijf minuten lang te rekken? Eigenlijk niet, maar eenmaal aan het dansen geslagen, is er geen ontkomen meer aan.

Franc Moody heeft duidelijk de Belgensmaak te pakken en komt nog eens langs. Op 21 maart staat het duo in Café Charlatan in Gent en voor deze zondag in Het Depot in Leuven zijn de laatste tickets nog beschikbaar!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

9 oktober 2019

About Author

Ann Mulleman


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Franc Moody – “Terra Firma””

 1. Ed Steward schreef:

  We follow your blog at Mahogany and we wanted to put our latest nu-disco act on your radar: Rayowa (i’m buzzing about this band)

  Brothers Dan, Luke & Reece mix crystal-clear falsetto and chiming guitars of disco & soul with live brass on their debut single ‘Better Man’

  Instagram – https://www.instagram.com/rayowa/?hl=en
  Listen link – https://soundcloud.com/rayowalife/better-man

  – They scored the strings with Macedonia Orchestra at Abbey Road
  – They sold out their debut headline show in 48hrs ahead of their official release this week (350 capacity) 
  – Follow up single from their EP drops in Jan along with a second headline show at Colours Hoxton

  This one your cuppa? We’d love to have your support.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief