Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Franc Moody – “Terra Firma”

Franc Moody hield tijdens Pukkelpop voor het eerst halt in ons Belgenlandje en daar konden we hen bestempelen als een van de ontdekkingen van de ’19 editie. Dit Londense duo releasete verleden jaar hun eerste album Dance Moves en die titel zegt eigenlijk alles. Hun eigenzinnige elektrofunk is enorm verfrissend en vooral onnoemelijk plezierig. Eentje om op de radar te zwieren en daar te houden.

“Terra Firma” begint eraan met een opbouw die nog niet zoveel speciaals omvat, maar je wel al goed in de sfeer krijgt om de dansbenen in te smeren. Heel lang duurt het niet vooraleer de single losbarst in een heus feest. Wanneer het duo zich laat gaan in de vele verschillende tussenstukken, halen ze ook nog eens hun originele muzikale zetten naar boven; er wordt gespeeld met klankjes, klassieke toetsen of een minisynthexplosie. Of het nu echt nodig was om dit feestje overgoten met funk vijf minuten lang te rekken? Eigenlijk niet, maar eenmaal aan het dansen geslagen, is er geen ontkomen meer aan.

Franc Moody heeft duidelijk de Belgensmaak te pakken en komt nog eens langs. Op 21 maart staat het duo in Café Charlatan in Gent en voor deze zondag in Het Depot in Leuven zijn de laatste tickets nog beschikbaar!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Franc Moody - "Big Cheese"

Vorige maand kwam het Londense Franc Moody, gecentreerd rond Ned Franc en Jon Moody, nog met “Losing Touch“. Het collectief herdefinieert de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Franc Moody - "Losing Touch"

Wie van disco funkpop houdt, drukt nu al best op de playknop onder dit artikel. Het Londense duo Franc Moody, bestaande uit…
AlbumsRecensies

Tash Sultana - Terra Firma (★★★): Gezocht: kruidige wintersoep

Tash Sultana was nog geen drie jaar oud en al in de ban van de gitaar. Tien jaar later speelde die met…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.