Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caribou – “Home”

Het was alweer vijf jaar geleden dat Caribou het geweldige Our Love uitbracht. Sindsdien zat Dan Snaith, de man achter Caribou, wel niet stil. Hij bracht namelijk experimentele muziek uit onder de naam Daphni, waarvan zijn laatste wapenfeit een ep in juni was. Maar nu keert hij dus terug naar zijn meer populaire alter ego Caribou. “Home” is een voorsmaakje van veel meer, en met die single kondigde hij meteen een tour aan. Op 30 april speelt de man op Les Nuits Botanique, meteen ook de eerste naam voor het festival van een van onze favoriete concertzalen.

“Home” gaat helemaal niet verder waar Our Love stopte, want er komen veel meer hedendaagse elektro invloeden in de song. Zo krijg je wat DJ Koze vibes, omdat het nummer ook tamelijk zomers klinkt. Dat heeft natuurlijk heel wat te maken met de sample die Caribou gebruikt van Gloria Barnes. Van haar gelijknamige song komt er namelijk een opvallende roep naar ‘home’ in voor. Hierdoor krijgen we ook wat invloeden van The Avalanches te horen en zo weet Caribou alweer verrassend uit de hoek te komen. Blij dat hij terug is.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Master Peace - "Home" (feat. Wale)

Master Peace is het equivalent van tien Red Bulls en een flinke dosis adrenaline. De man uit de randstad van Londen weet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caribou - “Broke My Heart”

Goed nieuws komt nooit alleen, en al zeker niet als je tegenwoordig fan bent van Caribou. Het project rond Dan Snaith stak…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucy Blue - "Home"

Soms hoor je eens een artiest passeren en kan je je niet anders dan afvragen hoe het komt dat die geen groter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.