Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caribou – “Home”

Het was alweer vijf jaar geleden dat Caribou het geweldige Our Love uitbracht. Sindsdien zat Dan Snaith, de man achter Caribou, wel niet stil. Hij bracht namelijk experimentele muziek uit onder de naam Daphni, waarvan zijn laatste wapenfeit een ep in juni was. Maar nu keert hij dus terug naar zijn meer populaire alter ego Caribou. “Home” is een voorsmaakje van veel meer, en met die single kondigde hij meteen een tour aan. Op 30 april speelt de man op Les Nuits Botanique, meteen ook de eerste naam voor het festival van een van onze favoriete concertzalen.

“Home” gaat helemaal niet verder waar Our Love stopte, want er komen veel meer hedendaagse elektro invloeden in de song. Zo krijg je wat DJ Koze vibes, omdat het nummer ook tamelijk zomers klinkt. Dat heeft natuurlijk heel wat te maken met de sample die Caribou gebruikt van Gloria Barnes. Van haar gelijknamige song komt er namelijk een opvallende roep naar ‘home’ in voor. Hierdoor krijgen we ook wat invloeden van The Avalanches te horen en zo weet Caribou alweer verrassend uit de hoek te komen. Blij dat hij terug is.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

3435 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Caribou @ Ancienne Belgique (AB): Tussen het kleurrijke en het kleurloze

30 april 2020, 24 januari 2021, 31 januari 2022 en uiteindelijk 2 september 2022; het waren vier data die de fans van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IBE - "Home" (feat. Emily Burns)

Dat Ibe Wuyts anno 2022 helemaal niet meer dat mannetje achter zijn piano is, bewees hij afgelopen weekend nog op Pukkelpop. Met…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.