Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single FKA Twigs – “home with you”

Tahliah Debrett Barnett begon ooit als danseres, maar maakte in 2012 de overstap naar het uitbrengen van muziek onder de naam Twigs. Na een kleine ruzie omwille van de naam met een groep genaamd The Twigs, plakte ze er FKA voor en FKA Twigs was voorgoed geboren. Een ontzettend steile opmars volgde met haar debuutalbum LP1, waarmee ze zelfs genomineerd werd voor een Grammy. Vijf jaar later is de opvolger afgeraakt.

Op haar nieuwe single “home with you” is wederom een nummer dat je moeilijk kan beschrijven en vooral moet horen. Een vaste structuur heeft de track namelijk niet, want instrumentaal gebeurt er een heleboel. Saai wordt het dus nooit bij FKA Twigs, want ondanks dat het een zeer sereen nummer is, krijg je meerdere complexe lagen aan sounds op je afgestuurd. Alweer een zeer spannende uiteenzetting tussen abstractie en popmuziek.

Magdalena, het tweede album van FKA Twigs, komt uit op 8 november. Op 2 december stelt de Britse zangeres het album voor in het Koninklijk Circus te Brussel.

7 oktober 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief