FeaturesInterviews

Interview Jake Wesley Rogers: “Ik wil student zijn van mijn eigen kunst”

De Amerikaan Jake Wesley Rogers staat nog aan het begin van zijn carrière. Met een ep’tje op zak trekt hij voor het eerst door Europa en ook Gent staat op zijn agenda. Nu zondag (6 oktober) zal hij de oude bibliotheek van Gent vullen met zijn soulmuziek. De muziek klinkt niet alleen goed, maar kent ook mooie teksten. Daarnaast heeft de zanger ook een leuke snor. Naar aanleiding van zijn eerste optreden op Belgische bodem stelden wij hem alvast enkele vragen. Jake vertelde ons over zijn muziek, muzikale invloeden en dromen. Op het einde van het artikel geven we ook tickets weg voor zijn optreden aanstaande zondag.

Wanneer en waarom ben je begonnen met het maken van muziek?

Ik ben begonnen met schrijven toen ik elf jaar was. Diezelfde tijd bracht Adele haar debuutalbum uit en luisterde ik enorm veel naar Regina Spector en Florence + The Machine. Allemaal geweldige songschrijvers. Ik heb het gevoel dat zij mij in de muziek geleid hebben.

Heb je nog andere muzikale invloeden? 

Toen ik in de lagere school zat had ik een grote Lady Gaga fase. Tijdens mijn carrière in het middelbaar werd dat een Fleetwood Mac fase, maar de laatste tijd luister ik ook veel naar Nina Simone, Joni Mitchell en Patti Smith.

Hoe zou je jouw muziek omschrijven?

Dit is een moeilijke! Ik zou voor alternatieve pop gaan. Allemaal autobiografische nummers die meestal aan de piano zijn ontstaan.

Je bracht net je debuut ep Spiritual uit. Hoe voelde dat?

Het duurde een paar jaar om de ep te schrijven en te maken. Terwijl ik de nummers aan het schrijven was, doorgronde ik mezelf en groeide ik op.  Alle nummers zijn gebaseerd op de gevolgen van opgroeien in Missouri, queer zijn en vroege liefdes ervaringen. Toen de ep eindelijk uit was, dan was het zeer verhelderend, maar het maakte me ook kwetsbaar doordat andere mensen mijn verhaal leerden kennen.

Je tourt voor het eerst door Europa. Hoe bevalt je dat?

Het was prachtig! Het is inspirerend om nieuwe delen van de wereld te zien en om mijn muziek met nieuwe mensen te delen. Ik hou het meest van optreden, dus ik haal hier heel veel voldoening uit!

Wat wil je met je muziek bereiken?

Wereldmacht!
Dat en ik hoop ook op een lange carrière. Ik wil een student zijn van mijn eigen kunst en peformance. Daarnaast hoop ik ook de rekeningen te kunnen betalen. (lacht)

Wat zijn je muzikale dromen?

Ik droom ervan om een groter project te maken, misschien een volledig album. Ik zou daarnaast ook graag optreden in het Ryman auditorium in Nashville in de toekomst. Het is een zeer speciale plaats voor live muziek!

FacebookInstagramWebsite

 

785 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Wesley Rogers - "Weddings and Funerals"

Amerikaan Jake Wesley Rogers trok voor het eerst met zijn piano door Europa in 2019 en hield toen halt in NEST, om…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ventus - "Fire"

Ventus bracht vorig jaar met Feel Your Soul een eerste ep uit en daarop deed het toenmalige duo nogal vaak denken aan Oh…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ventus - "Un Minuto Más"

Vorig jaar bracht Ventus met Feel Your Soul een eerste leuke ep uit. Het duo bestaande uit Emma Demoor en Gonzalo Temmermans doet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.