Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Highasakite – “Can I Be Forgiven”

Foto: Jørgen Nordby

Een van Noorwegens populairste groepen is in ons land onterecht nog onbekend. De nadruk ligt terecht op onterecht, want hun drie albums waren steeds de moeite voor fans van symfonische elektropop. Hun muziek heeft een soort tijdloos karakter, waardoor het ook tien jaar later nog steeds actueel en bezwerend zal klinken. Nadat ze in januari al hun album Uraniam Heart losten, komen ze dit jaar nog met een minialbum, welk ze in twee delen zullen uitbrengen.

“Can I Be Forgiven” draagt een magische sfeer van euforie met zich mee en verleidt je zo vanaf de eerste seconde. Frontvrouw Ingrid pakt je bij het nekvel vanaf de eerste tonen die ze zingt en loodst je richting het kantelpunt in het midden van het nummer. Synths, drums en elektronische geluiden versterken vanaf dan het geheel en zorgen ervoor dat je even je grip op de realiteit verliest. Als een band dit teweegbrengt, weet je dat er iets spannends staat te gebeuren. Ontzettend goed!

Het eerste deel van vierde album, The Bare Romantic, wordt op 18 oktober uitgebracht.

Volg ons ook op Spotify voor meer nieuwe muziek.

4 oktober 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief