Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Borokov Borokov ft. Mathieu Terryn – “De Doordeweekse Man”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Borokov Borokov beschrijft zichzelf als een viertal losbollen dat zich uitleeft op elektronische muziek. Dit mondt vaak uit in abstracte maar heel dansbare elektronische popnummers, zoals “Dansende Mensen” en “Comfort Zone”. Toch maakt het viertal zich nog net dat tikkeltje unieker door hun Nederlandstalige lyrics, die in combinatie met de muziek vaak tot een heel eigenwijs en origineel geheel leiden. In 2017 brachten ze hun debuutplaat Eerlijk Delen uit, dus nu is het tijd voor een tweede volwaardige langspeler: Enkel Duetten. Een plaat die – je raadt het nooit – uit enkel duetten zal bestaan.

Voor hun single “De Doordeweekse Man” wisten ze niemand minder dan Mathieu Terryn te scoren. Die samenwerking kwam tot stand na een ontmoeting in de Ardennen. Het nummer laat enkele speelse synths rustig kabbelen over een repetitieve beat, zonder volledig te ontploffen in een typisch refrein. De tekst beschrijft dan weer het leven van een doordeweekse man, wat leidt tot enkele humoristische beschrijvingen die elke Vlaamse man wel zal herkennen. De repetitieve dansmuziek en goed doordachte lyrics maken van “De Doordeweekse Man” een geniale luisterbeurt, die je enkel en alleen van het Antwerpse Borokov Borokov verwacht.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Huub Prins - "Speciaal Voor Mij"

Huub Prins kwam nog niet zo lang geleden ons Belgenlandje jolig binnengehuppeld, hand in hand met de drie emmerhoofden van Borokov Borokov….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Borokov Borokov - De Verkeerde Fout (★★★★): Een meesterlijke aprilvis

Al enkele jaren vragen we ons af of Borokov Borokov nu een grap is of niet. Het probleem is echter, hoe meer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Borokov Borokov - "Moeilijke Tijden" (feat. Huub Prins)

Elke keer als we vol verwachting het nieuwste liedje van Borokov Borokov aanzetten, worden we in onverwachte hoeken gestuurd. Het Antwerpse trio…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.