banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Borokov Borokov ft. Mathieu Terryn – “De Doordeweekse Man”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Borokov Borokov beschrijft zichzelf als een viertal losbollen dat zich uitleeft op elektronische muziek. Dit mondt vaak uit in abstracte maar heel dansbare elektronische popnummers, zoals “Dansende Mensen” en “Comfort Zone”. Toch maakt het viertal zich nog net dat tikkeltje unieker door hun Nederlandstalige lyrics, die in combinatie met de muziek vaak tot een heel eigenwijs en origineel geheel leiden. In 2017 brachten ze hun debuutplaat Eerlijk Delen uit, dus nu is het tijd voor een tweede volwaardige langspeler: Enkel Duetten. Een plaat die – je raadt het nooit – uit enkel duetten zal bestaan.

Voor hun single “De Doordeweekse Man” wisten ze niemand minder dan Mathieu Terryn te scoren. Die samenwerking kwam tot stand na een ontmoeting in de Ardennen. Het nummer laat enkele speelse synths rustig kabbelen over een repetitieve beat, zonder volledig te ontploffen in een typisch refrein. De tekst beschrijft dan weer het leven van een doordeweekse man, wat leidt tot enkele humoristische beschrijvingen die elke Vlaamse man wel zal herkennen. De repetitieve dansmuziek en goed doordachte lyrics maken van “De Doordeweekse Man” een geniale luisterbeurt, die je enkel en alleen van het Antwerpse Borokov Borokov verwacht.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Borokov Borokov - "Rita De Rover" (feat. De Witte Kunst)

Het compromisloze Antwerpse drietal Borokov Borokov omarmt de eigen taal. Deze levensbelangrijke taak proberen ze te bewerkstelligen met de hulp van een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Borokov Borokov - "Soddisfatto"

België straalt van het surrealisme. Dat weerspiegelt zich ook in de muziek die in ons kleine landje gemaakt wordt. Denk maar aan…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.