Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Sovay – “Ladylike”

Onze noorderburen hebben anno 2019 een steeds sterker wordende indiescene en daar is de Nijmeegse band Sovay een zeer goed voorbeeld van. Intussen hebben ze al heel wat cafés, festivals en clubpodia afgeschuimd om zichzelf voor te stellen aan het publiek, maar een eerste single liet nog even op zich wachten. Nu is hun debuut af en hebben ze zelfs al een opvolger klaar liggen. Sovay staat in de startblokken!

“Ladylike” is een nummer waarin het viertal kritiek uit op het stereotype dat hangt rond vrouwelijkheid. De drie dames van de band kregen al herhaaldelijk zinnen te horen zoals: ‘Je bent mooier als je lacht,’ of: ‘Je drumt wel hard voor een meid.’ Zinnen waar Sovay weinig mee kan aanvangen, omdat het gewoon nutteloos hokjesdenken is. Dankzij hun energieke debuut kunnen ze dus nu heel wat mensen de mond snoeren. Een sterk statement dat muzikaal ook weet uit te blinken. Goed begonnen!

Volg ons ook op Spotify voor meer nieuwe muziek.

4 oktober 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief