Nieuwe singles, Oude Bekenden

Debuutsingle Ed O’Brien (EOB) – “Santa Teresa”

Radiohead gaat inmiddels bijna drie decennia mee. Tijd genoeg voor de leden van de Britse band om af en toe een solo-uitstapje te maken. Zo heeft frontman Thom Yorke al een aantal elektronische albums uit en tourt hij de wereld rond met een spectaculaire liveshow, schrijft Jonny Greenwood regelmatig filmsoundtracks en klassieke werken en houdt drummer Philip Selway het intiem als singer-songwriter. Na veel getease in interviews is het nu eindelijk tijd geworden voor Ed O’Brien om op de voorgrond te treden. Vandaag verscheen zijn debuutsingle “Santa Teresa” uit zijn nog onaangekondigde album.

Op “Santa Teresa” haalt O’Brien zijn talent om subtiele soundscapes te vormen boven. Het is een sereen ambientnummer geworden in de trant van pakweg Brian Eno, Stars of The Lid en Jefre Cantu Ledesma, waar kleine geluidjes in de verte galmen en er een glinsterende gitaar klinkt. Niet iedereens cup of tea dus, maar wat Ed O’Brien hier doet, doet hij wel goed. In een interview met The Pedal Show vertelde de muzikant eerder dat hij op de plaat zingt, bas, akoestische en elektrische gitaar speelt en dat hij een liveband aan het vormen was met mensen met een jazz- en funkachtergrond. Het zou dus best kunnen dat de rest van de plaat een stuk anders klinkt.

4 oktober 2019

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief