Muzieknieuwtjes

Hooverphonic voor België naar het Eurovisiesongfestival 2020

© CPU – Bert Savels

De kogel is door de kerk! Hooverphonic is de Belgische vertegenwoordiger voor het Eurovisiesongfestival 2020 en zal dus in mei 2020 naar Rotterdam trekken. Alex Callier, Raymond Geerts en Luka Cruysberghs hebben het nummer al geschreven en het zou een typisch Hooverphonic-nummer inclusief strijkers worden. De VRT koos dus resoluut voor een gevestigde waarde en hoopt zo beter te scoren dan Elliot, waarmee de RTBF vorig jaar in de halve finale strandde. Hoe ver we het zullen schoppen, zal afhangen van het nummer en de vormgeving op het podium, maar wat is het fijn dat we met België nog eens een internationaal zeer geliefde band naar de grootste liedjeswedstrijd ter wereld te sturen. Op de release van het nummer is het nog even wachten, maar het songfestival kent met Hooverphonic bovendien zijn eerste kandidaat.

1 oktober 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief