FestivalnieuwsMuzieknieuwtjesUitgelicht

Dit zijn de grootste kanshebbers voor Rock Werchter 2020!

©CPU – Ymke Dirikx

Het festivalseizoen van 2019 is nog maar net gedaan, maar we rollen stilaan toch al dat van 2020 binnen. Het hele internet staat al vol met geruchten over headliners die volgende zomer al dan niet in Europa te zien zullen zijn. Eén ding is alvast zeker: Taylor Swift en Billie Eilish hoeven we niet op Rock Werchter te verwachten.

Rock Werchter staat erom bekend elk jaar weer een indrukwekkende line-up neer te zetten. Afgelopen zomer wist de organisatie bijvoorbeeld nog Muse en P!NK exclusief te boeken voor een festivalshow en stonden er grote namen als Tool, The Cure, Florence + the Machine en Mumford & Sons op het programma. Hieronder vind je een overzicht van de grootste geruchten, die we volgend jaar misschien wel in het Festivalpark Werchter zullen terugzien.

De headliners

Coldplay

© CPU – Sven Michiels

Zou het dan eindelijk echt gaan gebeuren… Elk jaar opnieuw zit Coldplay in de geruchtenmolen, maar in 2020 zou het zomaar eens werkelijkheid kunnen worden. Het is geen geheim dat Chris Martin en co al langer nog eens een festivaltour willen doen, maar er leek telkens iets tussen te komen. De festivalorganisaties zijn bang dat de band te groot is geworden, maar Rock Werchter heeft ondertussen wel de status om Coldplay als headliner te positioneren. Natuurlijk kunnen de mannen ook gewoon op een los event staan, al lijkt die kans al een pak kleiner sinds Taylor Swift en Billie Eilish op respectievelijk Werchter Boutique en Werchter Boutique Pop Up staan.

Pearl Jam

© CPU – Sven Michiels

Het is nog maar een paar jaar geleden dat Pearl Jam op Rock Werchter te zien was, maar volgens Eddie Vedder himself zou de band in 2020 alweer op tour trekken. De mannen zijn graag geziene gasten in ons land en als ze al touren, staat België (of Werchter) steevast op de planning. Met een nieuw album in aantocht lijkt de kans al helemaal niet zo klein meer dat Vedder en co volgende zomer terug op de Main Stage van Werchter staan.

Tame Impala

© CPU – Nathan Dobbelaere

Afgelopen zomer zorgde Tame Impala nog voor hét concert van Pukkelpop 2019. Mede dankzij hun geweldige lichtshow dompelden ze de weide onder in de magische wereld van hun laatste plaat Currents. Kevin Parker en co konden eigenlijk afgelopen zomer al in Werchter staan, maar het festival wachtte op hun nieuwe album én show. Gelukkig zou die plaat er dit jaar nog komen en kan Rock Werchter ze volgende zomer toch niet anders dan gewoon boeken?

Foo Fighters

© CPU – Nathan Dobbelaere

Foo Fighters bestaat volgend jaar 25 jaar. Een perfecte gelegenheid om nog eens op tour te trekken dus. Dave Grohl en zijn band zijn graag geziene gasten op de weide van Werchter en het ziet ernaar uit dat de mannen volgende zomer terug naar Europa zullen trekken. Het is dan ook al een paar jaar geleden dat ze nog eens in Werchter stonden en met een nieuw album dat eraan zit te komen lijken de kansen op een nieuwe passage alleen maar te groeien.

Bon Iver

© Andres Iglesias

Bon Iver bracht met i,i deze zomer zijn langverwachte vierde album uit en dat scoorde wederom overal geweldig goed. Het is geen geheim dat Rock Werchter de band al jaren lang probeert binnen te halen, maar de deal lijkt op het laatste nippertje altijd af te springen. Met een zo goed als uitverkochte show in het Sportpaleis lijken de kaarten er dit jaar uitzonderlijk goed voor te liggen. Gaat het in 2020 eindelijk gebeuren? Hopelijk wel.

Red Hot Chili Peppers

© CPU – Sven Michiels

De laatste doortocht van de Red Hot Chili Peppers op Rock Werchter dateert al van 2016. Sinds de laatste tour rond hun album The Getaway zijn de Amerikanen dan ook stilaan van de radar verdwenen, al lijkt dat niet lang meer te gaan duren. Volgens verschillende bronnen zou er een opvolger in de maak zijn van dat album en de band zou daarmee op tour trekken volgende zomer. De kans dat we volgend jaar allemaal samen “Give It Away” of “By the Way” zullen zingen is dus helemaal niet zo klein.

Metallica

© CPU – Sven Michiels

De laatste keer dat Metallica op Rock Werchter stond is ondertussen al van 2014 geleden. Tot voor kort waren de heren dan ook nog een groot gerucht om volgend jaar op tour te trekken. Jammer genoeg is zanger James Hetfield onlangs terug opgenomen voor zijn verslavingsproblemen en moest de band al heel wat shows afzeggen. Of dit ook invloed zal hebben op de zomertour van 2020 is nog onduidelijk. Wij hopen in elk geval dat alles goedkomt.

The Strokes

Er gaat geen jaar voorbij waarin The Strokes geen gerucht is voor de zomerfestivals. Gelukkig zijn er dit jaar wel gegronde redenen om ervan uit te gaan dat 2020 wel eens echt het jaar van The Strokes zou kunnen worden. Verschillende bronnen bevestigen dat er snel nieuwe muziek aankomt van de mannen en die hebben ze dan ook al eens uitgeprobeerd op de weinige festivals die ze afgelopen zomer aandeden. Het is geen geheim dat Herman Schuermans grote fan is van de band en ze al langer probeert te boeken. Jammer genoeg is hem dat nog nooit gelukt… Wordt 2020 het jaar van de waarheid?

System Of A Down

© CPU – Jonas Demeulemeester

De enige band waarvan we met zekerheid kunnen zeggen dat ze volgende zomer in Europa touren, is System Of A Down. Tijdens Rock Werchter zitten de mannen in Portugal en Spanje, dus een tripje naar België behoort zeker tot de mogelijkheden. In 2017 stonden de Amerikanen al op de Main Stage van Rock Werchter en dat pakte verrassend goed uit. De band bracht sindsdien geen nieuw materiaal uit, waardoor ze ook zomaar op Graspop zou kunnen staan.

Meer moois

Net als System Of A Down kan ook Volbeat nog naar Rock Werchter komen, maar ook hier lijkt Graspop meer voor de hand liggend. Verder zijn er nog een aantal kanshebbers, waarvan nog niets bekend is. Zo zou The Weeknd bezig zijn met een nieuw album en kan Lana Del Rey haar Belgische show inhalen. Werchter kennende, kunnen ze ook nog een hoop witte konijnen uit hun hoed toveren als Blur, Bruce Springsteen & the E-Street Band, Kings of Leon, Kendrick Lamar, Eminem, Neil Young of The Who. 

Naast de headliners staat Rock Werchter er ook om bekend een sterke undercard te hebben en als we er vanuit gaan dat de geruchten die de ronde doen kloppen, dan zou het in 2020 wel eens een heel mooie editie kunnen worden.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Zo zou Lorde bezig zijn met een derde album, dat ze kan gaan voorstellen aan het Belgische publiek op Rock Werchter. De sensatie van 2019 Vampire Weekend doet in België ‘slechts’ de Ancienne Belgique aan en zou dus perfect op een festival kunnen verschijnen volgende zomer. Ook Flume is bezig met een opvolger voor Skin en zou na zijn Lotto Arena-show wel eens in The Barn kunnen opduiken. De fans van Foals mogen zich ook in de handen beginnen wrijven, want nadat de Britten twee(!) albums uitbrachten dit jaar, zouden ze volgende zomer op de Europese festivals te zien zijn.

Ook Dua Lipa zou snel met nieuw materiaal komen, net als Sam Smith, The Script, Halsey, Ellie Goulding, PIXIES, Imagine Dragons, Grinderman, Oh Wonder, Cigarettes After Sex, Tyler, the Creator, Glass Animals, FKA Twigs, HAIM, Michael Kiwanuka en meer. Dit jaar kregen we ook al nieuwe muziek van J Balvin, Nick Murphy, The Raconteurs, Angel Olsen, Hozier, Hot Chip, Dermot Kennedy, Declan McKenna, Cage the Elephant, Ghost, Catfish and the Bottlemen, The Amazons, Liam Gallagher, The Lumineers, Tove Lo, Of Monsters and Men, King Gizzard and the Lizzard Wizard, Sam Fender, Bombay Bicycle Club, Clairo en veel meer.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Verder zijn er nog heel veel mooie bands bezig met nieuwe muziek of aan een tour die hen langs de Europese festivals kunnen brengen. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe sensaties Big Thief en Inhaler, die deze zomer allebei Pukkelpop platspeelden. Het zou niet de eerste keer zijn dat Rock Werchter op dat Limburgse festival de mosterd ging halen. Zo zouden PVRIS, Whitney, Slowthai, Twenty One Pilots, Royal Blood, A Day To Remember, Stormzy, Charli XCX, Meute, Loyle Carner, Eefje De Visser, Joost, The National, Mura Masa en IDLES zo maar eens op de affiche kunnen staan.

De Belgen

© CPU – Matthias Engels

Dat ons Belgenlandje overloopt van het muzikaal talent is al langer bekend. Rock Werchter is dan ook het eerste festival dat die bands graag een podium zal geven. Met opkomend talent Tessa Dixson hebben we al meteen een eerste grote kanshebber. Ook Oscar and the Wolf en Bazart zijn aan het werk aan nieuwe muziek, dus ook zij zouden hun plaats op de affiche kunnen komen opeisen. Verder komt er ook nog nieuwe muziek aan van Equal Idiots, Mooneye, Blu Samu, Jaguar Jaguar, blackwave., Glints, Compact Disk Dummies, dEUS, Charlotte De Witte, thecolorgrey, Goose, Borokov Borokov, The Guru Guru, dirk., Charlotte Adigéry, Brihang en The Lighthouse.

Nieuw talent

© CPU – Bert Savels

Rock Werchter staat er ook om bekend nieuw talent een podium te geven. Een aantal jaar geleden riep het festival daarom ook al The Slope tot leven, waar we al nieuwe bands als Sam Fender en Wolf Alice konden ontdekken. Ook volgend jaar zouden er wel eens een paar beginnende grote namen kunnen staan. Kijk hier bijvoorbeeld naar opkomende bands als FEET, Djo, Abbie Ozard, Claire Laffut, BODEGA, Black Leather Jacket, Gallant, Sabrino Claudio, Circa Waves, Love Fame Tragedy, Burna Boy, Oscar Sheller, Rolling Blackouts Coastal Fever, Fountaines D.C., Vera Blue, Franc Moody, DVTCH NORRIS, Martha Da’Ro, Little Simz, grandson, Shht, Sylvie Kreusch of The S.L.P. en natuurlijke maken de winnaars van De Nieuwe Lichting en de shortlist van BBC Sound of 2020 zeker een grote kans.

De afvallers…

© CPU – Nathan Dobbelaere

Natuurlijk kan niet iedereen op Rock Werchter staan en moet de organisatie sommige bands op andere evenementen zetten of gewoon een zaalshow geven. Met de komst van Billie Eilish naar Werchter Boutique Pop Up en Taylor Swift naar Werchter Boutique, kunnen we een komst naar Rock Werchter wel vergeten. Ook op Green Day, Weezer en Fall Out Boy hoeven we niet meer te hopen na hun show in het Sportpaleis. Net als Queen + Adam Lambert en Editors die in februari en april die zaal aandoen. Op Rammstein die in juni naar Oostende komen, hoeven we ook niet meer te rekenen.

De eerste officiële bekendmakingen zouden snel volgen, maar tot die tijd moeten we blijven hopen dat de organisatie een goeie line-up neerzet. Het aftellen naar 2 juli kan alvast beginnen!

1324 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter Encore wordt TW Classic XL!

Er zijn deze zomer gigantisch veel (dag)festivals. Eigenlijk te veel. En dat is iets dat Rock Werchter vandaag ook leek in te…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2022 maakt affiche compleet met The Kid LAROI, SONS, Glints en meer!

Veel nieuws uit het kamp van Rock Werchter de afgelopen weken, want nadat het festival een tijdje geleden een pak namen aan…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Tomorrowland en Rock Werchter bundelen de krachten voor nieuw Brussels festival CORE

Het Ossegempark in Brussel staat bekend als het park waar Couleur Café al een aantal jaar plaatsvindt. Maar nu komt er een…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.