AlbumsRecensies

Yung Mavu & Chuki Beats – Matter Of Time (★★★½): +32 goes worldwide

Yung Mavu & Chuki Beats vonden elkaar en vormen nu al een tijdje het misschien wel populairste hiphopcombo van het land. Met inmiddels meer dan tweehonderdduizend maandelijkse luisteraars op Spotify behoor Mavu ongetwijfeld ook tot een van de grootste beloftes van het Belgische hiphopland. De tijden dat hij diegene van die Harry Potter-freestyle was, is hij inmiddels ontgroeid en dat hij muzikaal blijft groeien en evolueren, merkten we al aan zijn voorgaande singles. Begin dit jaar loste hij een eerste geslaagde ep met Hi, I’m Pierre en nu is er dus de langverwachte opvolger in de vorm van Matter Of Time. Elf nummers zijn op de tweede ep te vinden, die stuk voor stuk weten te overtuigen en zijn positie in de Belgische urbanscene weten te verstevigen.

Volgens Mavu was Hi, I’m Pierre pas het begin en we kunnen hem gelijk geven, want met Matter Of Time weet hij zijn niveau merkbaar op te krikken. Op openingstrack “Marathon” hoor je al snel wat voor enorme stappen het Belgische hiphopfenomeen heeft doorgemaakt in amper een aantal maanden tijd. Het refrein is catchy en een oorworm van jewelste, waarin Mavu zijn stem aardig weet te gebruiken. Hoe vaker je het nummer hoort, hoe beter het zelfs wordt en dat is iets wat wel veel nummers van Mavu & Chuki kenmerken. Ook “This Life” wordt met de luisterbeurten steeds beter en daar zit ook de bijdrage van Alioth voor iets tussen. Alioth is de nieuwe protegé van Chuki Beats en zijn 32 WORLDWIDE-team, maar op een eerste single van hem moeten we nog even wachten. Zijn eerste features op Matter Of Time zijn alvast een schot in de roos en beloven veel goeds.

Laten we vooral ook niet de bijdrage van Chuki Beats vergeten, misschien wel de strafste hiphopproducer die ons land de afgelopen jaren naar voor heeft weten te brengen. Het is ook dankzij de sterke instrumentals en de goede omkadering dat Yung Mavu staat waar hij nu staat en steeds meer mensen weet te bereiken. Het zijn ook de fans die al een tijdje hebben moeten wachten op “Nobody Like You”, een nummer dat live al vaker werd gebracht en zelfs al goed meegezongen kon worden. De reggaeton-instrumental blijft al snel hangen en reken daar nog eens de gevoelvolle zang van Yung Mavu bij en je weet dat het een hitje wordt. Over hits gesproken, met het onlangs uitgebrachte “OEF” scoorde Mavu samen met Pretty Boy Dro nog een groot succes op Studio Brussel.

Een van de verrassendste nummers van de ep is zonder enige twijfel “Hold On”. Met de schuchtere woorden ‘Hell, my name is Noah and I’m going to tell you a story today’ wordt het nummer ingeleid vooraleer het ingezet wordt. De gitaar klinkt dromerig en geeft net dat tikkeltje meer aan de trapbeat. De autotune op Mavu’s stem geeft het nog een extra edgy kantje en zorgt dat je het nummer steeds weer opnieuw begint te luisteren. Maar er zijn ook nummers waar we iets minder mee kunnen aanvangen en dat zijn “Motion” en “Poseidon (Stamina)”. Die zijn op zich niet slecht te noemen en zijn wel geschikt om wat op je gemak te viben, maar helemaal verzot zijn we er niet op – ook niet na een aantal luisterbeurten. “Killer Flow”, een samenwerking met de voor ons nog onbekende Amerikaan Z Money, heeft zoals de naam het al zegt en geweldige flow. Vooral van het stukje van Z Money zijn we in de positieve zin aangedaan en dit behoort ook tot onze favorieten van de ep. Op slotnummer “32WORLDWIDE” krijgen we nog even het verhaaltje van Yung Mavu in een notendop te horen en ook dat stelt niet teleur.

Yung Mavu & Chuki Beats hebben hun huiswerk netjes afgeleverd op Matter Of Time en mogen stilaan ook beginnen hopen op nog meer buitenlands succes. Zo goed als elk nummer op de ep zou wel eens een hit kunnen worden en daar schuilt net het sterke kantje van de ep in. Matter of Time is bovenal ook een uitermate goede visitekaart van Yung Mavu & Chuki Beats voor de aankomende festivalzomer, die naar ons vermoeden niets anders dan druk zal worden. De groeispurt van de Belgische hiphopper gaat hiermee dus voort en met nog meer nieuw materiaal in het vooruitzicht zal dat zo snel ook niet veranderen.

De komende maanden kan je Yung Mavu live zien op volgende plekken: BreakOut @ Togenblik in Beveren (vrijdag 18/10), de Reflektor in Luik (woensdag 27/11) en in Het Depot in Leuven (woensdag 18/12). De show op donderdag 12 november in de Charlatan is reeds uitverkocht.

1475 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yung Mavu & Chuki Beats - "Gimme the Loot"

Yung Mavu is ongetwijfeld een van de bekendste, Engelstalig rappende rappers van ons land. Samen met zijn kompaan Chuki maakt hij hit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alioth - "Talk About It"

New kid on the block Alioth veroverde al menig hart met zijn zangkunsten. Hij wist het zelfs te schoppen tot winnaar van…
InstagramLiveRecensies

Sound Track: Finale Oost-Vlaanderen @ Kunstencentrum Vooruit (Oost-Vlaanderen)

In Oost-Vlaanderen verzamelde het beste van het beste uit de voorrondes zich in de cultuurtempel van cultuurhoofdstad Gent. Onze honger naar talent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.