LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 28/09 @ JK TonzenT (Sterrebeek)

Een nieuw podium- en kansenparcours kende vorige week zijn officiële entree. In de vijf Vlaamse provincies en Brussel kon je al heel wat spannende en minder spannende acts aan het werk zien, die elk streden voor een plek in de regionale finale. In Sterrebeek waagden de vijf laatste Vlaams-Brabantse acts zich gisteren op het podium in de hoop om het publiek en vooral de jury te overtuigen van hun potentieel. Oorspronkelijk stond ook Brent Beukelaer op de planning, maar die moest om onbekende reden verstek laten gaan.

Symen

© Zourab Moussaev

Rond Symen hing vooraf nog een waas, want veel wisten we over dit nieuwe project nog niet. Uiteindelijk werd Symen getipt door Ayco Duyster die het wat vergeleek met Oscar & The Wolf. De magie van Max Colombie kregen we zowaar niet op het podium, want daarvoor klonk het allemaal iets te intiem en ontbrak er bij momenten bombast. Drie muzikanten zorgden voor de muzikale omkadering, terwijl de frontman zijn stem op verschillende manieren vervormde. Het had iets van Warhola en Gabriel Rios, wat op zich een leuke mix lijkt, maar ons pas vanaf het midden van de set enthousiast kreeg.

EME

© Silke Vanweddingen

Het knusse podium werd nog eens iets knusser dankzij EME, die meteen vier muzikanten en twee backing vocals optrommelde voor haar set. Niet alleen het podium was daardoor vol, ook de sound was dat. Het oogde allemaal professioneel en afgewerkt, maar had toch nog de ziel die een soulact nodig heeft. Mits nog net iets meer inspelen op percussie, zou de show nog een tikkeltje aan dynamiek toenemen en krijg je werkelijk iedereen aan het dansen. Een zeer goede set vol levensvreugde, goede stemmen en toch net dat tikkeltje meer. Finalewaardig!

Ello

© Silke Vanweddingen

Elodie Carels mag dan wel een prille reiziger van tram drie zijn, haar goesting in een nieuw muzikaal avontuur is nog steeds groot. Onder de naam Ello staat ze op het podium en brengt ze radiovriendelijke indie/soul. Het openingsnummer knalde er helemaal op los, maar daarna was ze ons toch al snel kwijt. Wat gebracht werd, was zeker niet slecht, maar het stak er uiteindelijk niet helemaal uit zoals we dat gehoopt hadden. Het eerste nummer had een retestrakke hook, een leuk refrein en werd sterk gebracht. Met meer nummers van dat kaliber zou een finale winnen lukken, maar daarvoor waren de andere nummers iets te gemiddeld.

Tevin.MK

© Silke Vanweddingen

Als enige hiphopact van de avond viel de jonge Leuvenaar Tevin.MK op tussen zijn medekandidaten. Ook qua muziek en tekst onderscheidde de rapper zich van de rest en liet hij van zich horen. Zijn flow zat goed en ook zijn goed gezindheid pakte bij het publiek, dat er toch wel wat schuchter bij stond. De jongste act van de avond bezit al over een goede podiumprésence en heeft vooral het charisma om het ver te schoppen. Franse hiphop is en blijft geliefd, waardoor we hem nog ver zien komen. Het talent heeft hij in ieder geval.

Melting Mallows

© Silke Vanweddingen

Men beware het beste tot slot. Wat was die zin toch van toepassing in TonzenT. De ‘De Nieuwe Lichting’-finalist Melting Mallows heeft afgelopen jaar heel wat ervaring opgedaan en stond dan ook met een dijk van een show op het podium. Hun highschoolrock bevat alle elementen om je blij te maken en dat deed het ook. Spelplezier en muzikaliteit waren troef van het korte setje, waarin ze zich als waardige kandidaat voor de winst profileerden. Ook al is hun muziek iets wat we in verschillende varianten al bij collegabands hoorden, ook bij hen werkte het aanstekelijk. Een zeer goede beurt dus.


Sound Rank

Gisterenavond was dus de laatste selectieronde voor Vlaams-Brabant en kregen we de laatste kandidaten te zien voor een finaleplek. Ondanks dat de finalisten na afloop van alle optredens al bekend gemaakt werden, hebben we nog een top drie gemaakt met onze persoonlijke favorieten uit die laatste voorronde.

3. Tevin.MK
2. EME
1. Melting Mallows

Op zaterdag 7 december kan je alle Vlaams-Brabantse finalisten aan het werk zien in Het Depot in Leuven.

1835 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
FeaturesInterviews

Maak kennis met de finalisten van Sound Track West-Vlaanderen!

Na wekenlang beraad en verschillende voorrondes in Brussel en alle provincies ten Noorden van de taalgrens, kon de jury de moed opbrengen…
FeaturesInterviews

Maak kennis met de finalisten van Sound Track Vlaams-Brabant!

Na wekenlang beraad en verschillende voorrondes in Brussel en alle provincies ten Noorden van de taalgrens, kon de jury de moed opbrengen…
FeaturesInterviews

Maak kennis met de finalisten van Sound Track Oost-Vlaanderen!

Na wekenlang beraad en verschillende voorrondes in Brussel en alle provincies ten Noorden van de taalgrens, kon de jury de moed opbrengen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.