LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 27/09 @ Plug In (Leopoldsburg)

Jeugdhuis Plug In te Leopoldsburg diende gisteren voor de eerste keer als het strijdtoneel voor beginnende bands in het kader van Sound Track. Pukkelpop was de gastheer en in het begin was er niet zoveel publiek. Naarmate de uren vorderden, kende deze Sound Track een goed gevulde zaal. Elke act kreeg twintig minuten de tijd om zich te bewijzen en zo te strijden voor een ticket naar de volgende ronde. Door loting werd de volgorde bepaald en zo wisten we wie moest openen.

Dirty Undies

Dirty Undies maakt ska/funk en met zijn tienen was het podium op zijn zachtst gezegd aardig gevuld. Als opener is het sowieso al een lastige opgave om iedereen aan het bewegen te krijgen, maar daar had deze geoliede machine geen last van. Ze hadden het publiek in de hand en iedereen vulde het woord bewegen naar eigen hartlust in. Op deze muziek valt ook onmogelijk niet te bewegen. De gedrevenheid van deze heren tijdens deze set maakte het dubbel zo leuk om naar te kijken. Af en toe had je het gevoel dat Madness passeerde, maar deze heren lieten de boel swingen en wij konden alleen maar goedkeurend meekijken en genieten van deze leuke en goed gevulde set.

Facebook

Jesse Nights

Jesse Nights was de volgende artiest die het podium mocht betreden. Deze jeugdige artiest brengt vooral trap gemengd met pop. Dit alles werd live gebracht met een dj achter zich en de dubbele stemmen die hij opgenomen had en waarover hij live meezong, waren zeker een meerwaarde voor dit optreden. Het gebruik van de autotune was een onmisbare factor in het verhaal van deze rapper. Deze toegankelijke muziek is absoluut populair bij de jeugdige kijkers en hij zal in de toekomst nog vele volle zalen mogen vullen. Het woord popster ligt op het puntje van onze tong, maar dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

Facebook

Chaz & Djalu

Deze twee Genkies rappen op zijn Genks, tot daar niets verrassend. Poëtisch gaan deze heren van start en ze brengen zowel rap als trap. Dit duo rapt op de beats die allemaal voorgeprogrammeerd zijn en dat maakt het lastig om mee te gaan in het live-verhaal. Het publiek smulde van deze heren en het was duidelijk dat er fans in de zaal zaten. Dat maakte dat dit optreden een van de meest bekeken optredens was en dat zorgde ook voor een heel leuke en positieve sfeer. Deze sfeer maakte dat je even hard genoot van het optreden zelf als van de aanwezigheid die er in de zaal was. Een heel leuke ervaring dus!

Facebook

Bronce

Deze pop/rock band was misschien wel de vreemde eend van vandaag. Maar vreemde eenden zijn niet noodzakelijk het lelijke eendje. En dat kan ook van Bronce gezegd worden. Deze beweeglijke band zorgde voor een jaren tachtig gevoel, daar waar invloeden van pop, rock en ook disco inzaten. De zanger heeft een vrije hoge, bijna falsetstem en dat is in combinatie met deze muziek uitermate aanstekelijk. Af en toe passeerde a-ha, maar ook George Michael en moderne invloeden waren vermengd. Een originele bezetting dat voor velen een goede kans maakt. Dat de zanger het laatste nummer zijn gitaar aan de kant zette om in het publiek te komen zingen, zorgde voor de klap op de vuurpijl.

Facebook

Rian Snoeks

Zestien jaar, dan mag je nog veel fouten maken. Al snel was duidelijk dat deze Rian Snoeks op het gebied van rappen weinig te leren viel. Wat kan deze jongeman rappen zeg! Hij bezit zoveel skills die velen onder ons nooit zullen hebben en hij bewees dat hij niet voor niets al enkele prijzen als artiest gewonnen heeft. Buiten het feit dat de bindteksten af en toe wat onwennig waren, was dit een rapper die we absoluut in de gaten moeten houden. Met zijn positieve houding en zijn agressieve rapstijl zal het niet lang duren voor Rian België zal veroveren. De enige vraag die ons rest is hoe lang het duurt voordat iedereen deze Peltse rapper kent.

Facebook

Polyte

Het was al snel duidelijk waarom Polyte naar Leopoldsburg was afgezakt. Deze dj/producer bouwt elk weekend feestjes, maar met dat verschil dat hij het feestje maakt terwijl zijn publiek zal dansen. Dat is een vaststaand feit. Met samples en beats gaat deze artiest zijn publiek te lijf en het publiek heeft maar één optie: bewegen. Deze samples en beats werden op heel professionele manier gemixt en zo kregen we twintig minuten één lang nummer met goed gekozen tracks en uitstekend gemixt. Deze jongeman gaat nog veel clubs ondersteboven zetten. Jammer dat hij maar twintig minuten kreeg, want waarschijnlijk had zijn set gemakkelijk een uur kunnen duren.

Facebook


Sound Rank

Nu het duidelijk is wat wij er van vonden, laten we nu eens zelf jury spelen en onze top drie van de avond neerschrijven.

3. Polyte
2. Dirty Undies
1. Rian Snoeks

Pas na de selectierondes zal duidelijk worden hoe de Sound Track jury dacht over deze bands. Deze avond wordt voor Limburg bekend gemaakt wie er zal doorstoten naar de finale.

Hier vind je het overzicht van alle Sound Track evenementen.

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

Maak kennis met Sound Track 2021!

Na enkele weken intensief luisteren en beoordelen, heeft de jury van Sound Track (bestaande uit de acht Sound Track-ambassadeurs Mickael Karkousse, Meskerem Mees, Stefanie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Casper Cox - "Godvergeten" (feat. Rian Snoeks, Jesse Nights & Gustav Leo)

Casper Cox heeft al heel wat ervaring met zijn dj-project Vandalen, maar nadat hij een eerste hoogtepunt had bereikt door te spelen…
Muzieknieuwtjes

Sound Track kondigt tweede editie aan, inschrijvingen starten nu

In 2019 werd de eerste editie van Sound Track op gang getrapt. Tal van organisaties en spelers uit de Vlaamse en Brusselse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.