Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Jimmy Eat World – “All The Way (Stay)”

Jimmy Eat World is een band die consequent om de drie jaar albums uitbrengt, en dus mogen we ook nog dit jaar een nieuwe plaat verwachten. Integrity Blues uit 2016 bracht hen terug op een goed blaadje bij de critici. Binnen een kleine maand komt met Surviving al de tiende plaat uit. Daarop zal ook een herwerkte versie te horen zijn van “Love Never”, dat vorig jaar verscheen. Maar ook gloednieuwe single “All The Way (Stay)” vindt zijn plaats op het album.

In tegenstelling tot “Love Never” bevat “All The Way (Stay)” iets meer poppy vibes. Het begint nochtans wel met stevige gitaren, maar eens we bij het refrein aankomen, horen we toch een aanstekelijke en catchy vibe die iets braver klinkt. Het is een nummer dat je meteen aan Jimmy Eat World toeschrijft door de herkenbare vocals en de typische, emotionele sfeer die naar boven komt. Poppunk met een emo-invloed dus, iets waar de band pionier in is. Maar er komt naar het eind ook nog een echt rock ‘n’ roll sfeertje door de saxofoonsolo (denk Bruce Springsteen). Heel wat te beleven dus in de erg fijne nieuwe van Jimmy Eat World.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

23 september 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief