Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Jimmy Eat World – “Love Never” & “Half Heart”

Vandaag brachten de emo rockers van Jimmy Eat World hun dubbelsingle “Love Never/Half Heart” uit. Met de twee tracks laten ze zich ineens ook van hun twee beste kanten zien. Hun ruigere punk rock zijde, die we kennen van hits als “Sweetness”, “Pain”, “Get Right” en “The Middle”, openbaart zich al meteen bij de eerste akkoorden in “Love Never”. “Half Heart” doet ons dan weer nostalgisch mijmeren naar hun iets intiemere emo kant, waarvan “Hear You Me” en “For Me This Is Heaven” enkele voorbeelden zijn. Jim Adkins’ nog steeds even sterke zanglijn verbindt deze dubbelsingle tot een mooi geheel.

Hoewel we geen directe evolutie horen in hun teksten en muzikale arrangementen ten opzichte van hun vroegere hoogdagen, kunnen we wel mee rocken alsof we deze zelf terug herbeleven. Het blijkt namelijk onmogelijk hun oeuvre niet opnieuw vol enthousiasme te beluisteren, terwijl we onze tienerdagen memoriseren. Hoe dan ook, de twee nieuwste tracks staan als een huis en schitteren trots als de jongste briljanten in dat twintig jaar lange oeuvre.

Meer goed nieuws voor de Jimmy’s! De zomer van 2018 zal de band touren in het kader van hun Integrity Blues Tour. Onder andere The Hotelier, bekend van hun emo-punk rock song “Your Deep Rest”, zal hen ondersteunen als support act. Met “Your Deep Rest” haalden ze duidelijk inspiratie bij hun hoofdact. In buurland Duitsland, de UK en Scandinavië spelen de twee meermaals deze zomer. Nu nog hopen dat de festivals in ons eigen landje er ook zo over denken. Ondanks dat de Jimmy’s, op enkele uitzonderingen na, de voorbije jaren niet meer veel hitlijsten haalden, mogen ze er toch wezen. Anno 2017 speelden ze nog op Rock Werchter, met gemengde reacties en meningen vanuit het medialandschap over hun show en (vergane) glorie, maar dit jaar blijven de Belgische bookings leeg. Ook een tiende plaat is nog niet aangekondigd, maar laten we nog eerst wat genieten van “Love Never/Half Heart”.


4 posts

About author
Muzikant, schrijver, leraar, student.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jimmy Eat World - "Something Loud"

Bij de laatste single “All The Way (Stay)” schreven we het ook al; Jimmy Eat World is zoals een Zwitserse horloge, je…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gordi - "Sandwiches"

Na “The Cost“, een single die de Australische zangeres uitbracht naar aanleiding van de bosbranden in haar thuisland, doorbreekt Gordi nu écht…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter pakt uit met Liam Gallagher, Michael Kiwanuka en 14 anderen

Rock Werchter is dit jaar goed uit de startblokken geschoten. Op elke festivaldag staat er al een wereldband uit z’n genre en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.