Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Yung Mavu & Chuki Beats – “Family”

© Lucas Heirbaut

Yung Mavu & Chuki Beats lijken wel hits aan de lopende band te maken en ook nu is het weer prijs met het gloednieuwe “Family”. Mavu is ook al langer niet meer die van de Harry Potter rap, maar wel een artiest die inmiddels meer dan tweehonderdduizend mensen maandelijks weet te bereiken op Spotify. Zijn vorige nummer “OEF” werd door Studio Brussel zelf uitverkoren tot Catch Of The Day. Binnen iets minder dan een week verschijnt trouwens de tweede ep van Yung Mavu, waarvoor hij grotendeels samenwerkte met de Belgische producer van het moment Chuki Beats. Vandaag staat Yung Mavu trouwens op ons eigenste Dansende Beren showcasefestival.

Yung Mavu en Chuki houden het op “Family” weer opvallend kort met amper iets meer dan twee minuten speelduur. De intro bevat alvast een heel melancholische piano, die ook in de rest van het nummer voor heel veel gevoel zorgt. Dat Mavu veel belang hecht aan zijn familie en zijn hechte vrienden merk je al snel in de lyrics en tonen een andere mooie kant van de Belgische hiphopper. De instrumental uit de hand van Chuki Beats past natuurlijk perfect bij de flow van Mavu en toont nog maar eens dat er in België niemand is zoals Chuki Beats. Weinig Belgische artiesten die momenteel zo veel internationale allures uitstralen als Yung Mavu en zijn 32WORLDWIDE-gang. We zijn al ten zeerste benieuwd naar wat ons verder op vrijdag te wachten staat op zijn tweede ep.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

21 september 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief