Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single monokimono – “Noorderzon”

Foto: Monday Agbonzee Jr.

Voor zover wij weten heeft monokimono weinig tot geen banden met Japanse tradities of klederdracht. Dit nieuwe project van Ben Tanghe draait uiteraard om muzikaliteit en geniet van de opmars die Nederlandstalige muziek weer aan het maken is. Eind juni kwam de allereerste single uit met de titel “IJsjes” en voor velen van ons was dat al voldoende om gelukkig van te worden. Daarenboven bleek dan nog eens dat het nummer aanvoelt als een fleecedekentje na een prachtige zomerdag, en wat kan je nog meer wensen? Een volgende single misschien? Geen probleem, want Ben Tanghe bracht recent zijn tweede exemplaar, “Noorderzon”, uit.

De warme klank die “IJsjes” kenmerkte, heeft monokimono ook bovengehaald op “Noorderzon” en daar zijn we blij om. De single laat ons rustig dobberen op een riviertje waarin de zonnestralen weerkaatsen en zonnebrillen essentieel blijken. De stem van Tanghe benadert met momenten die van een sprookjesverteller en voegt zo een magische stroming toe aan de wonderlijk schone klank waar we in baden. Zo diep en warm; alsof zijn stemkleur je een knuffel komt geven. Bovendien zit “Noorderzon” boordevol leuke muzikale details en lagen die je op het eerste gehoor niet noodzakelijk opmerkt. Met tot slot nog een geleidelijk aan opbouwend slotstuk waar niemand aan kan weerstaan, wordt de gezellige versnapering afgesloten. Appetijtelijk!

Later dit jaar zou monokimono’s ep Kameleon verschijnen. De last-minute planners onder ons kunnen hem deze avond nog aan het werk zien op Deurne Ruimt Op!, maar wie daar niet bij kan zijn, krijgt nog enkele herkansingen. Op 5 oktober houdt hij halt in Klinkeroever (Gent), op 12 oktober in het Concours Akoestiek (Merksem) en op 23 oktober in Cabron (Antwerpen).

Website / Facebook /  Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

21 september 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief