Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Data Luv – “fiji*”

Als Dansende Beren kijken we geregeld eens naar wat er zoal leeft in onze buurlanden, en zo stuitten we onlangs op het fenomeen Data Luv. Data is amper vijftien jaar oud en loste pas in augustus zijn debuutsingle, en toch wordt hij door velen bestempeld als de nieuwe hiphopsuperster van Duitsland. Dat er zulke grote hype rond hem hangt, is allemaal te danken aan een andere Duitse rapper, Ufo361. Ufo361 is in Duitsland een van de grootste hiphopnamen, en hij bracht Data Luv als eerste artiest onder bij zijn label Stay High. Ondanks het feit dat Data Luv nog niet zo lang bezig is met muziek, brengt hij wel al op 11 oktober zijn debuutalbum goat* uit. Met zijn tweede solosingle weet hij ons iets minder te overtuigen, maar dat hij wel eens het idool zou kunnen worden van jongeren over heel Europa staat in de sterren geschreven.

De hype rond Data Luv is nog niet gaan liggen, want amper 24 uur na de release van zijn videoclip zit die al aan ruimschoots 750k views op YouTube. De reacties op “fiji*” zijn dan ook opvallend gemengd en dat kunnen we begrijpen. In vergelijking met zijn debuutsingle “now*”, heeft “fiji*” ons niet mee en mist de hook afwisseling en originaliteit. Data Luv is ook iemand die gretig gebruik maakt van autotune, maar dat past nu eenmaal bij zijn beats en zorgt voor een extra dosis catchyness. Je moet ook niet echt goed Duits kunnen om te kunnen merken dat “fiji*” ook tekstueel niet veel te bieden heeft en snedige bars mist. We moeten Data Luv misschien nog wat meer tijd geven gezien zijn nog wel heel jonge leeftijd, maar dat dit nummer bij de (Duitse) jeugd weer in de smaak zal vallen, weten we nu al.

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

15 september 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief