Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Data Luv – “fiji*”

Als Dansende Beren kijken we geregeld eens naar wat er zoal leeft in onze buurlanden, en zo stuitten we onlangs op het fenomeen Data Luv. Data is amper vijftien jaar oud en loste pas in augustus zijn debuutsingle, en toch wordt hij door velen bestempeld als de nieuwe hiphopsuperster van Duitsland. Dat er zulke grote hype rond hem hangt, is allemaal te danken aan een andere Duitse rapper, Ufo361. Ufo361 is in Duitsland een van de grootste hiphopnamen, en hij bracht Data Luv als eerste artiest onder bij zijn label Stay High. Ondanks het feit dat Data Luv nog niet zo lang bezig is met muziek, brengt hij wel al op 11 oktober zijn debuutalbum goat* uit. Met zijn tweede solosingle weet hij ons iets minder te overtuigen, maar dat hij wel eens het idool zou kunnen worden van jongeren over heel Europa staat in de sterren geschreven.

De hype rond Data Luv is nog niet gaan liggen, want amper 24 uur na de release van zijn videoclip zit die al aan ruimschoots 750k views op YouTube. De reacties op “fiji*” zijn dan ook opvallend gemengd en dat kunnen we begrijpen. In vergelijking met zijn debuutsingle “now*”, heeft “fiji*” ons niet mee en mist de hook afwisseling en originaliteit. Data Luv is ook iemand die gretig gebruik maakt van autotune, maar dat past nu eenmaal bij zijn beats en zorgt voor een extra dosis catchyness. Je moet ook niet echt goed Duits kunnen om te kunnen merken dat “fiji*” ook tekstueel niet veel te bieden heeft en snedige bars mist. We moeten Data Luv misschien nog wat meer tijd geven gezien zijn nog wel heel jonge leeftijd, maar dat dit nummer bij de (Duitse) jeugd weer in de smaak zal vallen, weten we nu al.

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

1307 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Features

De vijf van "Den Beir" - 154

De winter komt er aan en dat wil zeggen dat de dagen korter worden en de temperatuur lager. Gelukkig is er nog…
Features

Record Store Day 2017: Onze 10 favoriete releases op een rijtje

Voor een groot deel vinylliefhebbers is het al een tijdje aftellen geblazen naar hun hoogdag. Op zaterdag 22 april hebben tal van onafhankelijke…
Features

Het elftal van het jaar 2016 volgens Jan Kurvers

2016 zorgde weer voor veel interessante muzikale momenten, nieuwe bands, spetterende optredens, maar ook voor een enorme lading albums… Debutanten kwamen hun eerste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.